nieuws

Nationaal kookteam met cateringkoks naar Thailand

Catering

Het Koksgilde Nationaal Team neemt deel aan de Asia Culinary Cup in Thailand. De vaderlandse toppers koken van 1 tot en met 5 september tijdens de internationale wedstrijd in Bangkok.

Nationaal kookteam met cateringkoks naar Thailand

Het Nationaal Team doet op 3 september mee aan het maken van een koud showbuffet van drie bij vier meter. Op 3 september wordt à la minute gekookt. De salades, patés, fingerfood, diverse hoofd- en nagerechten en taarten moeten ter plekke worden gemaakt.

Cateringkoks

Onder de deelnemers zijn ook enkele cateringkoks, te weten Ron Merks, chef de cuisine van Sodexo in Zeist en Jurgens Koens, chef patissier bij Maison van den Boer uit Veghel.

De overige teamleden zijn: Waldrik Kremer (chef d’équipe, W&G groep Hollands Wildhuis, Best), Wim Klerks (chef de cuisine Restaurant Les Jumeaux, Bennebroek), Guido Panjer (Docent R.O.C Friesland College, Leeuwarden), Tom van Woerkum (chef patissier, Sofitel Cogagne, Eindhoven), Peter Bakker (chef de cuisine, Peter Bakker Horeca Advies, Maarssen), Marcel de Leeuw (chef de cuisine, Bilderberg Garden Hortel, restaurant de Kersentuin, Amsterdam) en Wynand Vogel (chef de mission, Wynand Culinair, Blokker).

De wedstrijden worden georganiseerd onder auspiciën van de World Association of Chefs Societies, de wereldorganisatie van koks.

Reageer op dit artikel