nieuws

Ondernemer laat bezwaar catering lopen

Catering

Moes Hartman Kok, eigenaar van café-restaurant Het Roode Hert in Ankum, ziet af van een juridische procedure tegen de gemeente Dalfsen. Hartman Kok wilde aanvankelijk de aanbesteding van de catering in het nieuwe gemeentehuis aanvechten.

Ondernemer laat bezwaar catering lopen

Hartman Kok was niet te spreken over het niet melden van de aanbesteding op de website van de gemeente. De ondernemer wilde graag een offerte uitbrengen om in aanmerking te komen cateraar te worden op het gemeentehuis.

De gemeente meldde de aanbesteding niet op haar website maar alleen op een speciale Europese site. De gemeente gaf van het begin aan in haar recht te staan.

Na het inwinnen van juridisch advies heeft Hartman Kok besloten af te zien van het indienen van een officieel bezwaar. Hij blijft er bij dat hij geen eerlijke kans heeft gehad om mee te dingen naar de cateringklus.

‘Op de site van de gemeente staat een disclaimer dat er geen rechten aan kunnen worden ontleend. Gevolg is dat mijn bezwaar kansloos is’, aldus de ondernemer in de regionale krant De Stentor.