nieuws

Ook lunch wordt vaak overgeslagen

Catering

Naast het ontbijt wordt ook de lunch regelmatig overgeslagen. Ruim 1 op de 5 Nederlandse werknemers slaat minimaal eens per werkweek de lunch over. Tien procent doet dit enkele keren per week en 3,2 procent luncht helemaal nooit op een werkdag.

Ook lunch wordt vaak overgeslagen

Dit blijkt uit onderzoek van Eurest, onderdeel van Compass Group Nederland, en de Academy of Facility Management van NHTV Breda. Het onderzoek is gehouden onder 1104 werknemers die werkzaam zijn in bedrijfspanden met meer dan 100 werknemers.

Het onderzoek geeft verder aan dat 51,7 procent van de werknemers de lunch geregeld (minimaal één keer per werkweek) op de werkplek nuttigt en dus niet de tijd neemt om gebruik te maken van de cateringvoorziening van de werkgever.

Eten op de werkplek

Bijna 1 op de 5 (18,9 procent) gebruikt de lunch elke dag op de werkplek. Daarnaast blijkt dat werknemers in Nederland ten opzichte van twee jaar geleden vaker het eten onderweg nuttigen.