nieuws

‘Starbucks-toeristen’ bij Niké

Catering

Het Europese hoofdkantoor van Niké in Hilversum wordt bestormd door koffiefanaten. Starbucksfanaten, beter gezegd. Koffieliefhebbers sluipen het pand binnen om een cappuccino of espresso van de Amerikaanse koffiegigant te bemachtigen. Niké zegt niet blij te zijn met de ‘Starbucks-toeristen’.

‘Starbucks-toeristen’ bij Niké

De Gooi- en Eemlander stuurde een verslaggever op pad om een beker koffie te bemachtigen in de Starbucks-vestiging in het grote Niké-gebouw in Hilversum. Zonder problemen lukte het de reporter om in no time een beker proudly brewed Starbucks coffee te nuttigen.

‘De receptionisten geven geen krimp. Het “How can I help you” wakkert door onze Amerikaanse droom. Slinks informeren we of hier ook veel mensen van buiten komen. “Nee, dat mag niet. Het is alleen voor Nike-personeel”, zegt de medewerkster streng. Ze bevestigt dat dit de enige plek is in Nederland waar je Starbucks koffie kunt krijgen’, meldt de verslaggever.

In een reactie aan de krant laat Nike weten dat dit absoluut niet de bedoeling is. De journalist vraagt zich vervolgens terecht af of de sportartikelenleveranciers Starbucks-fans uit het gebouw kan weren. Vooral omdat op internet en door radio-dj’s de ‘geheime plek’ van Starbucks allang geen sprookje meer is.

Reageer op dit artikel