nieuws

Gemiddelde besteding steeg amper

Catering

De bedrijfskantine van vroeger bestaat nog en de gemiddelde besteding is amper omhoog gegaan.

Gemiddelde besteding steeg amper

Dat zei Gerrit Vink, algemeen directeur van Appèl, tijdens een discussie met collega’s en anderen in Misset Catering 6. ‘Ten opzichte van 15 tot 20 jaar geleden is er weinig veranderd’, aldus Vink ‘De kantine bestaat nog. De witte bol met kaas is vervangen door een wat luxere witte bol met kaas. En er zijn nog wat kleine aanpassingen gedaan, maar per saldo is alles bij het oude gebleven.’

Dat geldt ook voor de gemiddelde besteding. Die is de laatste tien jaar amper omhoog gegaan, aldus Vink. ‘Schommelt nog steeds rond de €2,50. Als de we de geldontwaarding in ogenschouw nemen is de gemiddelde besteding zelfs teruggelopen, terwijl er overal pogingen worden gedaan om die te verhogen door luxere producten aan te bieden. Maar dat lukt niet, niemand vindt het wiel uit.’

Enkele andere cateraars lieten weten dat er bij hen wel degelijk sprake is van een toename van de besteding.

Reageer op dit artikel