nieuws

Minder calorieën in automaten op school

Catering

Mars en Coca-Cola passen hun producten aan zodat aansluiten bij de Gezonde Schoolkantine. Dat betekent minder calorieën.

Mars laat via Het Voedingscentrum weten dat de  repen tegenwoordig uit maximaal 250 kcal bestaan. ‘In één van onze Mars-automaten bieden we een assortiment met gemiddeld 107 kcal per spiraal. Het doel is om onder de 100 kcal te komen. Scholen die deze automaat van ons huren, kunnen in aanmerking komen voor een jaarlijkse investering van € 750,- ten behoeve van een beweegvriendelijke inrichting van het schoolplein. Met de ondertekening van het Handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod op Scholen’ zetten we ons in om binnen schoolkantines het aanbod stap voor stap gezonder te maken.’

Coca-Cola meldt vanaf 2003 Mission Olympic te ondersteunen, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. ‘Via deze competitie laten we per jaar ruim 150.000 middelbare scholieren kennis maken met allerlei vormen van sport. Inmiddels doet meer dan de helft van alle VO-scholen hieraan mee. Sinds 2005 voert Coca-Cola op middelbare scholen een extra breed en gevarieerd assortiment, inclusief informatie-stickers met het aantal kcal per verpakking.’

De ondertekening van het handvest door Coca-Cola sluit aan bij ‘onze algemene doelstelling om de calorie-inname uit onze verkochte frisdranken met 10% terug te brengen tussen 2010 en 2020. Meer keuze en variatie in light/zero dranken én kleinere verpakkingen zijn hiervoor belangrijke strategische speerpunten, zeker ook voor middelbare scholen.’

Reageer op dit artikel