nieuws

Gezondheidsregels kosten cateraar school de kop

Catering

Géén energiedrankjes, géén gefrituurde snacks en géén chips. De gezondheidsregels die het Comenius Lyceum z’n kantine oplegde, kostte de cateraar vorig jaar de kop.

Gezondheidsregels kosten cateraar school de kop

Ook de concurrentie van twee Turkse bakkers en een Albert Heijn vlakbij deed de cateraar de dag om. Conrector Henk Ootes: ‘Het moest afgelopen zijn met die snoeproute. Ik heb het roer rigoureus omgegooid.’

De snoep- en frisdrankautomaten werden verwijderd, er werd gezocht naar een lokale oplossing. Eén van de Turkse bakkers bood zich aan om de kantine te gaan uitbaten. Met hulp van een voedingsdeskundige van de GGD werd een lijst opgesteld met gezond eten en drinken. Sinds de herfstvakantie worden er dus verse soepen, bruinbrood met beleg en salades verkocht.

Ootes: ‘Zowel de leerlingen als de leraren zijn tevreden. Ze gaan veel minder naar de winkels.’ Het is de eerste Amsterdamse middelbare school, aldus Het Parool, die een honderd procent gezond menu serveert.

Reageer op dit artikel