nieuws

Cateraar ontwikkelt kleine vetarme snack oliebol

Catering

Dit jaar heeft de Gooische Catering speciaal voor oudejaarsavond een kleine snack oliebol ontwikkeld. Hiermee draagt de cateraar een oplossing aan voor een probleem dat de consument al heel lang parten speelt, zo blijkt uit onderzoek.

Cateraar ontwikkelt kleine vetarme snack oliebol

Oliebollen zijn dé traditie in Nederland voor oudejaarsavond. Doorgaans ter grote van een sneeuwbal. Uit onderzoek is gebleken dat men de oliebol te groot vindt, aldus Gooische Catering. ‘Het gevolg is dat salades, kaasjes en andere hapjes op oudejaarsavond de voorkeur krijgen.’

Gooische Catering komt daarom dit jaar met de snack oliebol ofwel met Gooische bolletjes. ‘Een heerlijk luchtig bolletje gevuld met rozijnen, krenten en appelblokjes, net iets groter dan een bitterbal.’

Minder vet

Afgelopen jaar zijn we de Gooische bolletjes getest op verschillende evenementen en hieruit kwam naar voren dat de snack oliebol het met grote voorsprong wint van de traditionele grote oliebol, aldus Jan van der Linden. De Gooische bolletjes zijn gebakken in arachideolie waardoor de oliebol krokant is van buiten en luchtig van binnen.

Daarnaast is de snack oliebol minder vet doordat arachideolie 50 % minder onverzadigd vet bevat en hogere temperaturen aan kan dan de traditionele oliën. De snack oliebol is te bestellen via de website van www.gooische-catering.nl/oliebollen.

Reageer op dit artikel