nieuws

Bibliotheek populair dankzij restaurant

Catering

Bibliotheken kampen met teruglopende bezoekersaantallen. Maar wanneer je zorgt voor extra impulsen en acties, zoals het openen van een restaurant, dan kunnen de bezoekersaantallen weer oplopen. In de bibliotheek te Gouda gebeurt dat.

Bibliotheek populair dankzij restaurant

Het aantal klanten in de bibliotheek te Gouda is verdubbeld sinds er een aantal maatregelen zijn doorgevoerd. Zo werd de bieb verbouwd en kun je er nu steak met gebakken aardappelen en andere gerechten eten. Ook kan er ontbeten worden, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het in de bieb gevestigde restaurant heet Kruim. Door samen te werken met andere partijen, zoals cateraars of horecaondernemers, kunnen bibliotheken weer populair worden, ondanks de bezuinigingen waarmee ze worden geconfronteerd, zo blijkt uit de reportage.

Reageer op dit artikel