nieuws

SAB scoort met ‘echt Frysk

Catering

SAB Catering heeft bij de provincie Friesland hoge ogen gegooid met het concept ‘echt Frysk’ en is uitgeroepen tot de nieuwe cateraar van het provinciehuis. Met ingang van 1 oktober gaat SAB daar van start.

SAB scoort met ‘echt Frysk

Na een uitgebreid offertetraject heeft de provincie Fryslân voor SAB Catering gekozen als nieuwe cateraar voor het provinciehuis in het centrum van Leeuwarden. Met ingang van 1 oktober 2014 verzorgt SAB met acht medewerkers de restauratieve dienstverlening in het bedrijfsrestaurant, de banquetingservices, de gastvrouwservice en de bemanning van de espressobar. SAB neemt hiermee na 31 jaar de cateringdiensten over van Sodexo.

Echt Frysk

SAB heeft zich tijdens de aanbesteding weten te onderscheiden door het geheel op maat gemaakte concept: echt Frysk. De invulling van echt Frysk wordt van a tot z in de dienstverlening doorgevoerd. Signing, menu’s en andere communicatiemiddelen zijn in het Fries en staan al klaar om gedrukt te worden, laat commercieel manager Bianca Wester weten.

SAB laat weten dat het zich maximaal zal inspannen om de regionale economie te ondersteunen. De cateraar zal 60% van de producten inkopen bij regionale leveranciers. Wester: ‘SAB gaat letterlijk samenwerken met de groenteboer op de hoek. Ook op het gebied van social return bij de Provincie Fryslân, het bieden van stageplaatsen en de stimulering van fairtrade producten, zijn bij deze samenwerking een gezamenlijke ambitie waar beiden partijen ‘Grutsk’ op zijn!’.