nieuws

Vlafie tegen eenzaamheid bij ouderen

Catering

Melkunie komt in actie voor het Ouderenfonds in haar strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Een speciale actie is daarvoor van start gegaan. Selfies en vla spelen daarbij een rol.

Vlafie tegen eenzaamheid bij ouderen

De consumentenactie ‘Maak een vlafie met je oma’ is in oktober van start gegaan. Daarmee wil Melkunie extra bezoekjes aan ouderen stimuleren en tegelijkertijd helpen bij het realiseren van sociale ontmoetingstuinen. Meedoen gaat als volgt: koop een pak vla of pap en ga langs bij je opa, oma of een andere eenzame oudere.

Eet samen een toetje, maak een ‘vlafie’ – ofwel een selfie van het toetjesmoment – en upload hem op www.melkunie.nl/dosocial. Bij 5.000 vlafies doneert Melkunie één ontmoetingstuin aan het Ouderenfonds. Wat een ontmoetingstuin precies is wordt niet helemaal duidelijk gemaakt door de initiatiefnemers. De verrassing zal daardoor des te groter zijn.

Het Melkunie-team gaf de aftrap voor de actie door met bewoners van Huize Sint Jozef in Nijkerk een dagje op stap te gaan. Hun vlafie staat inmiddels op de genoemde website.

Reageer op dit artikel