nieuws

Honderdors wint Misset Catering Award voor Beste zorgmanager

Catering

Ze had zware concurrentie, maar trok uiteindelijk overtuigend aan het langste eind. Angelique Honderdors, hoofd hoteldienst van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, is uitgeroepen tot de Beste manager zorgcatering.

Honderdors wint Misset Catering Award voor Beste zorgmanager

Ze is werkzaam in het hét ziekenhuis voor voeding, sport en beweging. Dat zie je terug in de maaltijden. Het systeem At Your Request heeft zijn kwaliteit bewezen. Patiënten zijn tevreden. Ze behouden de regie bij het maken van keuzes.

Bovendien spreken ze dagelijks met het maaltijdservicecentrum. Om te bestellen, maar ook geholpen te worden bij het maken van keuzes, passend bij het dieet en hun gesteldheid. Daarnaast is het een middel om in gesprek te gaan over de eetgewoonten van de patiënt.

De jury laat weten dat Honderdos een heldere visie heeft die ze overtuigend overbrengt. Ze is in staat om het beste in anderen naar boven te halen. Werkt op een vanzelfsprekende manier met meerdere cateraars in één ziekenhuis. Voor de patiëntenvoeding is dat Sodexo met At Your Request, voor het bezoekersrestaurant is dat Vermaat, voor het restaurant wordt de eigen productiekeuken gebruikt. De samenwerking verloopt in alle openheid.

Turbulente periode

Honderdors heeft de rust behouden tijdens een turbulente periode van reorganisatie, financiële problemen, herplaatsing van personeel, dreigende sluiting van de eigen keuken, klachten over temperatuur van voeding en andere onrust. ‘Ze staat haar mannetje’, aldus de jury.

Ze wil zich niet te veel laten leiden door de buitenwereld, maar op zoek gaan naar oplossingen van binnenuit die het beste passen in het eigen ziekenhuis. Werkt daarbij samen met deskundigen.

Het plan om een jaarkalender samen te stellen waarbij voeding, sport en beweging thematisch worden uitgerold over het hele ziekenhuis, valt bij de jury in goede aarde. Reeds gerealiseerd is het thema rondom tomaten, nog uit te voeren is het thema insecten vanwege het hoge eitwitgehalte ter bevordering van snel herstel.

Janssen en Coenen

Charles Janssen, directeur food care bij Hutten Catering, en Ben Coenen, manager maaltijd & catering in Maasziekenhuis Pantein, zijn de andere genomineerden. Beiden zeer gedreven. Ook zij geven vorm en inhoud aan de veranderingen binnen de zorg. De jury zegt over Janssen: ‘Geeft oprecht zijn visie. Heeft oog voor de kwetsbaarheid van de mens en aandacht voor emoties.’

Ben Coenen heeft op eigen wijze vorm heeft gegeven aan de bouw, verbouw, inrichting, inkoop en uitvoer van zijn concept. Voerde onderzoek uit naar het gedrag en de eetwensen van patiënten en cliënten. De meeste mensen hebben geen behoefte hebben aan veel keus en ze willen niet vaak variëren in eetmomenten, zo bleek. ‘Het resultaat is dat er een goede balans is gevonden tussen het aantal menu’s en een beperkt aantal gerechten en seizoensproducten. De waste in de keuken is teruggebracht tot nul.’

Reageer op dit artikel