nieuws

Paresto wordt toch uitbesteed

Catering

Paresto de cateraar van defensie wordt uitbesteed. Dat meldt De Volkskrant. Dit gebeurt vanwege bezuinigingen, aldus de krant.

Paresto wordt toch uitbesteed

De ambitie van het kabinet om schoonmakers en keukenpersoneel voortaan weer in dienst te nemen bij de overheid, dreigt te stranden omdat het te duur is. De grootste cateraar van het Rijk, van defensie, wordt uitbesteed omwille van bezuinigingen. Bijna negenhonderd ambtenaren dreigen nu toch hun baan te verliezen, aldus De Volkskrant.

Het uitbesteden van Paresto met een jaaromzet van bijna 90 miljoen euro begon na tien jaar discussie in 2011 en had halverwege vorig jaar afgerond moeten zijn. De wens van regeringspartij PvdA doorkruiste dit, maar voor de defensiemedewerkers is het waarschijnlijk toch te laat.

Reageer op dit artikel