nieuws

Tool gelanceerd voor tegengaan voedselverspilling

Catering

The Foodorofessor heeft een webapplicatie ontwikkeld die ziekenhuizen, zorginstellingen en productiebedrijven helpt bij het tegengaan van voedselverspilling. Met The Food & Waste Scan kan een besparing van 15 tot 22 procent worden bereikt, aldus het bedrijf.

Tool gelanceerd voor tegengaan voedselverspilling

Jaarlijks gooien ziekenhuizen en zorginstellingen enorme hoeveelheden voedsel weg. Verspillingspercentages van 30 tot 50 procent zijn geen uitzondering, aldus The Foodprofessor. Een groot deel van deze derving kan worden teruggedrongen als organisaties meer inzicht hebben in het productieproces en de distributie van de maaltijden. The Food & Waste Scan kan daarbij een goed hulpmiddel zijn,  aldus Adrie Jongenelen, directeur van The Foodprofessor.

Via de tool worden gerechten in het systeem ingevoerd en worden de productiegegevens geregistreerd. Voor elke stap in het proces wordt per afdeling of locatie de derving vastgelegd. Jongenelen: ‘Met het ontstane inzicht is het eenvoudiger om een besparing op de totale voedingskosten te bewerkstelligen. Bovendien gaan de kosten voor de verwerking van het afval omlaag.’

Reageer op dit artikel