Dat koks langs de bedden gaan, is slechts een onderdeel van de nieuwe aanpak die Armand Abdul en Niels Gerz van KOKSplus, samen met de managers en de medewerkers van het ziekenhuis, hebben geïntroduceerd. Ze vertellen hun verhaal in Misset Catering 3.
Nieuw concept
Het ziekenhuis beschikt over een eigen ontkoppelde keuken en een nieuw concept. Het dagelijkse chefsmenu, aangeboden vanuit meals-on-wheels wagens, is een belangrijk onderdeel daarvan. Daarnaast is er een foodbank en gaan ze aan smaaksturing doen.
Met plezier
De nieuwe aanpak heeft ertoe geleid dat de koks met meer plezier hun werk doen. Bepaalde kwaliteiten die ondergesneeuwd raakten, komen nu weer boven, zeggen Abdul en Gerz. ‘Ze praten weer over het vak, hoe ze die tiramisu net even iets anders kunnen bereiden dan anders. Bedenk ook dat de procureurlappen hier tot voor kort kant-en-klaar, vacuüm gegaard, binnen kwamen. Nu worden ze hier gekruid, voorgebraden en in de oven gegaard.’