nieuws

Maison van den Boer van start met maaltijden voor patiënten

Catering

Maison van den Boer gaat vanaf het eerste weekend van oktober in het Radboudumc maaltijden verzorgen voor patiënten. Deze maaltijden zijn zoveel mogelijk afgestemd op de ziekten van de patiënten.

Maison van den Boer van start met maaltijden voor patiënten

Dat maaltijden zijn afgestemd op de ziekten betekent bijvoorbeeld dat hartpatiënten minder zout en vet gaan eten en dat kankerpatiënten maaltijden krijgen die je amper ruikt en die vlak smaken, zodat ze er niet of minder snel misselijk van worden.

Kleine maaltijden
Patiënten krijgen voortaan zes keer per dag een kleine maaltijd, zo meldt De Gelderlander. Dit omdat ze liever kleinere porties willen eten.

Radboudumc heeft de bereiding van de maaltijden volledig uitbesteed aan Maison van den Boer van huis uit een party- en eventcateraar. Het keukenpersoneel van het ziekenhuis gaat over naar de cateraar.

Geen verrassing
De entree van Maison van den Boer in de zorg komt niet helemaal als een verrassing. Eerder al werd bekend gemaakt dat fooddesigner Annelies Hermsen in opdracht van het ziekenhuis en de cateraar een ‘onco-proof foodconcept’ had ontwikkeld.

Het resultaat was dat patiënten beter gingen eten, zich prettiger voelden en minder medicatie tegen misselijkheid nodig hadden.

Reageer op dit artikel