nieuws

VOCC ondertekent Code Marktgedrag

Catering

De Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) heeft de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. De handtekening is gezet door de voorzitter van de VOCC, Ruud Baljé, en Rijnie Trip, bestuurslid van de VOCC, in aanwezigheid van Gerrit Vink, de voorzitter van de Codekamer Contractcatering en Hayk Simons, bestuurslid van het Codebestuur.

VOCC ondertekent Code Marktgedrag

Namens de 12 bij de VOCC aangesloten contractcateraars, onderschrijft de VOCC hiermee dat onwenselijke situaties rondom aanbestedingen voorkomen moeten worden door middel van goed marktgedrag van partijen in de keten: opdrachtgever, opdrachtnemer, werknemer en tussenpersoon. De Code maakt duidelijk wat dit gewenste marktgedrag inhoudt en biedt partijen een concrete leidraad hoe te handelen.

Sociale belangen
Prijs alleen kan in principe niet meer doorslaggevend zijn. Het gaat ook om kwaliteit en optimale inzet van medewerkers met oog voor de sociale belangen. Opdrachtgevers, opdrachtnemers , werknemersorganisaties en tussenpersonen die de Code tekenen, houden zich aan de spelregels van de Code waardoor een win-win situatie ontstaat, zo melden de initiatiefnemers.

Vier sectoren
Bij de Code zijn tot nu toe vier sectoren aangesloten. Het initiatief komt voort uit de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. Met de eerdere ondertekening door de Verenigde Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en haar leden, de Beveiligingsbranche en, recent, de Verhuisbranche, is de Code verbreed.

Onder de Centrale Code opereert per sector een Codekamer. De Codekamers dragen het gedachtegoed van de Code mede uit en komen in actie waar nodig/gevraagd door één of meer partners in de branche in geval van onwenselijke aanbestedingstrajecten. Ook in het voortraject kan de Codekamer Contractcatering een rol vervullen.

Voor algemene informatie over de Code zie de website.

 

Reageer op dit artikel