Principeakkoord cao cateraars en FNV Catering

Principeakkoord cao cateraars en FNV Catering

Werknemersorganisaties FNV Catering, CNV Vakmensen, De Unie en werkgeversorganisatie Veneca hebben een principe akkoord bereikt over een nieuwe cao catering die per 1 juli 2016 van kracht gaat. Alle cateringmedewerkers hebben recht op een loonsverhoging van 0,5% per 1 juli 2016 en 2% per 1 januari 2017.

Harry de Wit, sectorbestuurder FNV Catering, over het akkoord: ‘We hebben een fatsoenlijke loonafspraak gemaakt in het principe akkoord. Met werkgevers willen we de komende periode samen kijken hoe werknemers gezond en met plezier in het werk hun pensioen kunnen halen.’

De belangrijkste punten van het behaalde principe akkoord zijn:

  • De looptijd is van 1 juli 2016 tot 1 januari 2018.
  • Een loonsverhoging van 0,5 procent per 1 juli 2016 en 2 procent per 1 januari 2017.
  • Partijen hebben afgesproken om voor de volgende cao-onderhandelingen in 2018 de problemen omtrent duurzame ontwikkeling en ouderenbeleid te benoemen en mogelijke oplossingen te onderzoeken.
  • Onderzocht wordt welke financieringsbronnen de cao kent om eventueel nieuwe regelingen te financieren.

De leden van FNV Catering hebben inmiddels een brief met antwoordkaart ontvangen, zodat zij de mogelijkheid krijgen om aan te geven of zij wel of niet akkoord gaan met het principe akkoord. Op basis van de respons neemt de cao-commissie van FNV Catering een besluit of zij akkoord gaat met het principe akkoord.

FNV Catering is de grootste vakbond voor werknemers in de catering. FNV Catering behartigt de collectieve belangen voor alle werknemers in de catering op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De contractcatering verzorgt restauratieve voorzieningen voor opdrachtgevers zoals overheid, bedrijfsleven, gezondheidszorg en gevangeniswezen in de sectoren bedrijfscatering, zorgcatering, onderwijscatering en inflightcatering.