nieuws

Beursgang luchtvaartcateraar Gategroup

Catering 13590

De Chinese eigenaar HNA Group brengt de grote internationale luchtvaartcateraar Gategroup naar de beurs in het Zwitserse Zürich . Met de opbrengst moet onder meer het resterende belang in cateringbedrijf Servair van Air France-KLM worden overgenomen.

Beursgang luchtvaartcateraar Gategroup

Air France-KLM verkocht in 2016 al circa de helft van Servair aan Gategroup. Nu wil dat bedrijf ook de rest overnemen. De beursgang moet aan het einde van het eerste kwartaal of in het tweede kwartaal plaatsvinden en circa 350 miljoen Zwitserse frank (ruim 300 miljoen euro) opleveren. HNA brengt een belang van 65 procent in Gategroup naar de aandelenmarkt. categroup

Gategroup bedient wereldwijd jaarlijks meer dan 700 miljoen passagiers met circa 43.000 werknemers en een omzet van 4,6 miljard frank. Het bedrijf levert onder meer vliegtuigmaaltijden. Gategroup heeft meer dan driehonderd klanten.

Zie ook:

Chinezen willen Zwitserse luchtvaartcateraar

Reageer op dit artikel