nieuws

Lokaal voedsel bij Eurest tijdens Dutch Agri Food Week

Catering 569

Vrijdag 5 oktober start de vierde editie van Dutch Agri Food Week (DAFW). Als cateraar zal Eurest in bedrijfsrestaurants van de Rijksoverheid en Rabobank laten zien hoe in Nederland van grond tot mond wordt gewerkt aan gezond en veilig voedsel voor iedereen. Een handvol Nederlandse startup partners zal het podium krijgen om met de gasten in de restaurants in gesprek te gaan over hun innovatieve producten.

Lokaal voedsel bij Eurest tijdens Dutch Agri Food Week

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal vandaag in de grootste groentekraam op het Plein in Den Haag het startsein geven. Van 5 t/m 16 oktober staat in heel Nederland voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding. Dit jaar zal Eurest voor het eerst deelnemen aan Dutch Agri Food Week.

In vijf bedrijfsrestaurants van de Rijksoverheid en twee van de Rabobank, zullen verspreid door het hele land activiteiten plaatsvinden. In de bedrijfsrestaurants zullen iedere dag maaltijden op het menu staan met lokale en duurzaam geproduceerde producten. Startup partners en leveranciers zullen gedurende de week door het land reizen om in gesprek te gaan met gasten over hun producten. Deze zullen ook in het restaurant te bestellen zijn, al dan niet verwerkt in een van de maaltijden.

De startups

Tortilla’s met een flinke hoeveelheid groente van No Fairytales. Opgezet door de Nederlandse Bernadette Kooijman met een missie om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de groenteconsumptie, door producten lekkerder en aantrekkelijker te maken voor de consument. Of het Mijdrechtse Florentin met biologisch vegetarische delicatessen. Hun brede assortiment omvat populaire spreads, snacks en sauzen uit het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. Ook GRO, Green Recyled Organics, – die in een substraat van koffiedik en organisc he ingrediënten
paddenstoelen kweken – en Koeckebackers – een sociale onderneming die jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk helpt en ambachtelijke koeken bereidt – zullen over hun producten én bedrijf in gesprek gaan met de gast.

Dutch Agri Food Week 2018

Dutch Agri Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie en een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. De week toont aan dat we niet alleen de meest productieve maar ook een innovatieve sector in Nederland zijn. En hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst. Dit nieuwe, jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument.

Reageer op dit artikel