Proefevenementen uitgesteld wegens Britse variant coronavirus

Proefevenementen uitgesteld wegens Britse variant coronavirus

De proeven met evenementen worden voorlopig uitgesteld. De vier evenementen die later deze maand zouden plaatsvinden met honderden bezoekers worden op de lange baan geschoven vanwege de Britse variant van het coronavirus, zeggen Haagse bronnen.

De in december aangekondigde proeven zouden duidelijk moeten maken wat er nodig is om meer evenementen door te kunnen laten gaan in coronatijd. Twee voetbalwedstrijden, waarbij 1500 supporters aanwezig mochten zijn, een zakelijk congres en een show van cabaretier Guido Weijers voor vijfhonderd man publiek werden aangewezen als test. Het zou gaan om wedstrijden van Almere City en NEC.

Organisator Fieldlab Evenementen ging er eerder nog vanuit dat de tests door zouden gaan, ook als het niet mogelijk zou zijn met grote groepen samen te komen.

Wanneer wel geëxperimenteerd mag worden met evenementen, moet nog blijken. Juist die onzekerheid zou tot onrust leiden bij de evenementenbranche, omdat die sector al maanden op slot zit. Bedrijven willen juist perspectief en duidelijkheid over wanneer ze weer open mogen.

Fieldlab Evenementen noemt het ‘een teleurstelling’ dat de proefevenementen voorlopig zijn uitgesteld. ‘We hebben nog steeds de overtuiging dat onze praktijkonderzoeken in een veilige omgeving plaatsvinden, zelfs met de Britse variant die nu is opgedoken’, reageert woordvoerder Riemer Rijpkema. ‘Maar we hebben er begrip voor dat men de impact van die variant nader wil onderzoeken.’

Volgens Fieldlab Evenementen, een initiatief van evenementensector, evenementenbouwers en de overheid, ‘komt van dit uitstel geen afstel’. ‘De onderzoeken van Fieldlab zijn en blijven nodig voor het perspectief van de gehele evenementenbranche.’