nieuws

Zuid‑Holland ‘te vaak’ in ranglijst Cafetaria Top 100

Fastfood

Zuid-Holland is statistisch oververtegenwoordigd in de ranglijst Cafetaria Top 100. Van de 4863 cafetaria’s in Nederland liggen 872 bedrijven in deze provincie, 17,9 procent. In de Top 100 is dat 25 procent.

Zuid‑Holland ‘te vaak’ in ranglijst Cafetaria Top 100

Het verschil in Flevoland is absoluut niet zo groot maar eigenlijk nog opmerkelijker. In de landelijke verhoudingen zou deze provincie, die 76 cafetaria’s telt, een tot twee cafetaria’s (1,6 ) moeten leveren in de ranglijst, het zijn er 6, bijna vier keer zo veel.

De provincie Groningen is de meest negatieve uitschieter en levert geen enkel bedrijf, en dat zouden er statistisch 3 tot 4 (3,6) moeten zijn. Verder ‘presteren’ Noord-Brabant, Gelderland, Noord-Holland en Zeeland onder de maat. Friesland, Utrecht, Overijssel en Drenthe leveren juist meer cafetaria’s aan de ranglijst dan de landelijke verhoudingen zouden doen vermoeden.