Haute friture: 8 leerpunten

Haute friture: 8 leerpunten
Foto: Marieke Dijkhof

'Een prachtige zaak en een zeer kansrijke opzet', aldus AnyTyme-ondernemer Fred Stevense over Frites Boutique in Hengelo, de nieuwste luxe frietzaak van Nederland. Wat kunnen cafetariahouders volgens hem leren van haute friture?

1. Kies voor verse producten met meerwaarde.
2. Maak werk van het ambachtelijke karakter en zorg voor creativiteit.
3. Laat je werkwijze ook daadwerkelijk zien en vertel erover.
4. Pas dit concept toe op een plek met veel traffic.
5. Behandel je gast echt als gast, kies voor een persoonlijke benadering.
6. Blijf laagdrempelig.
7. Wees niet bang om een topproduct het juiste prijskaartje te geven.
8. Leg de consument uit dat afhalen ten koste gaat van de kwaliteit.

Lees het hele verhaal over het bezoek van Fred Stevense aan Frites Boutique in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.