V.l.n.r.: de nieuwe SVH Meestergastvrouw Cindy Borger en SVH Meesterkok Jarno Eggen met het team van De Groene Lantaarn en o.a. SVH Wijnmeester Anjo de Bont, Hanneke Westland en SVH Meestergastheer/Wijnmeester Johan Kragtwijk.

Jarno Eggen en team van De Groene Lantaarn** openen nieuwe zaak

Mooie ontwikkelingen voor Jarno Eggen, Cindy Borger en het team van De Groene Lantaarn**. Rob Heeling en Joris Smit, al jaren betrokken bij het...

Van links naar rechts: Annet Potman, Rik Beumer, Theo Beuzel en Betsie Beuzel. Foto-credits: Anne van Tetske.

Heropening restaurant Langenbaergh onder leiding van chef-kok Rik Beumer

Langenbaergh in Laren (G) opent haar deuren in een nieuw jasje, onder de bekwame leiding van Rik Beumer. Een oude bekende, want hij heeft in het...

Het belang van branding in de horeca: 'Besparen én omzet laten stijgen'

Het belang van branding in de horeca: 'Besparen én omzet laten stijgen'

Goede branding kan voor een kleinere horecazaak hét verschil maken. Waar bij grote ketens op elk servet, glas of theelepeltje een eigen logo staat,...

Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

19 tips voor het creëren van een horecaconcept met impact

19 tips voor het creëren van een horecaconcept met impact

Met een concept je gast raken. Hoe doe je dat? Hoe creëer je een horecaconcept met impact? 19 tips van horecaechtpaar Tsibo Lin en Céline Lin-Chu....

Bistro à Vin Somm. Foto-credits: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Bij Bistro à Vin Somm staat de sommelier in de keuken

Sascha Holzkämper heeft een achtergrond als sommelier bij topzaken als Beluga** en was zes jaar mede-eigenaar van een wijnbar in Amsterdam. Toen hij...

Brasserie Polderfabriek Leiderdorp open voor gasten

Brasserie Polderfabriek Leiderdorp open voor gasten

Het voormalige Informatiecentrum A4 onderging een complete metamorfose en huisvest nu Brasserie Polderfabriek.

5x snel te bereiden oranje Koningsdagcocktails

5x snel te bereiden oranje Koningsdagcocktails

Gasten vinden het feestelijk om op Koningsdag een oranje cocktail te drinken. Kleur je cocktailkaart extra oranje met deze vijf Koningsdagcocktails...

Foto-credits: Guus Schoonewille.

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Horeca verdient erkenning voor positieve bijdrage aan...

De horeca is de huiskamer van de samenleving. Met de prachtige bedrijven die onze sector rijk is, voegen we niet alleen economische waarde toe, maar...

Het terrasbord met daarop de tekst 'dog friendly, child free' (hondvriendelijk, kindvrij).

Terrasbord gaat viraal: gasten verdeeld over adult only-horeca

Een foto van een terrasbord van een Engelse pub - met daarop de tekst 'hondvriendelijk, kindvrij' - is volledig viraal gegaan. De afbeelding werd al...

Jaimie van Heije is de nieuwe signature chef van restaurant Next

Jaimie van Heije is de nieuwe signature chef van restaurant Next

Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek, de oprichters van Next, kondigen de benoeming van Jaimie van Heije aan tot de nieuwe signature chef. Na...

Barry en Judith Zwinkels. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Buitengewoon genieten: de strategie achter het terras van Wollebrand Lakehouse

'Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen', was getekend Johan Cruijff. Hetzelfde kan gezegd worden over hoe je een...

De winnaar van de finale Culiquiz

Studenten winnen stage bij De Librije, na eerste CuliQuiz voor opleidingen

Quinten Chap en Rosanna Bos van team Sterklas ROC van Amsterdam hebben de eerste CuliQuiz School Battle gewonnen. Quinten en Rosanna, hebben niet...

Voorkomen grensoverschrijdend gedrag begint bij werkgevers

Voorkomen grensoverschrijdend gedrag begint bij werkgevers

Kim Aupers, advocaat bij Meester Advocaten, deelt maandelijks een zaak die relevant is voor horecaondernemers. Dit keer gaat het over seksueel...

Dé 6 speakeasy-restaurants van Nederland en hun succesfactoren

Dé 6 speakeasy-restaurants van Nederland en hun succesfactoren

Het fenomeen speakeasy is vooral bekend van cocktailbars, maar inmiddels doen ook speakeasy-restaurants hun intrede in Nederland. 'De mysterieuze...

NH Hotel Group wordt Minor Hotels Europe & Americas

NH Hotel Group wordt Minor Hotels Europe & Americas

NH Hotel Group, onderdeel van Minor Hotels, zal voortaan opereren als Minor Hotels Europe & Americas. Na een stemming tijdens de jaarlijkse algemene...

De prijzen in restaurants en cafés stegen in het eerste kwartaal gemiddeld met 6 procent (beeld: Imagine)

Horeca verhoogde prijzen in eerste kwartaal met gemiddeld 6 procent

In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent, dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De wijn van monnik Gabriel staat per ongeluk op de kaart van sterrenrestaurant Noma

De wijn van monnik Gabriel staat per ongeluk op de kaart van sterrenrestaurant Noma

Een monnik die al zijn hele leven wijn verbouwt in Georgië weet niet wat hem overkomt. De 55-jarige Gabriel Khomazuridze staat in de belangstelling...