Brothers Horeca Groep opent vestiging van Grand Café LIVING-concept op Science Park

Brothers Horeca Groep opent vestiging van Grand Café LIVING-concept op Science Park

Feest op het Utrecht Science Park. Daar wordt de hele week de opening gevierd van Grand Café LIVING. Deze tweede vestiging van de Brothers Horeca...

STR'EAT bars & kitchens open voor publiek

STR'EAT bars & kitchens open voor publiek

All day-horecaconcept STR'EAT is geopend op Strijp-S in Eindhoven. Tien keukens en drie barren zijn er gehuisvest in het industriële Veemgebouw.

Geschoten door Wildschieters

Binnenkijken bij barstro Prins & Aap: combinatie Amsterdams café en Nederlandse bistro

Barstro Prins & Aap is een onlangs geopende hotspot in het boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. De term 'barstro' staat voor een combinatie...

De uitreiiking van Michelin in 2023, de ceremonie verhuist van Amsterdam naar Maastricht (foto: Diederik van der Laan)

Verdienmodel van Michelin onder de loep: zijn er gevolgen voor Nederland?

Als gevolg van de afgenomen interesse in de fysieke Michelingids, heeft de bandenfabrikant de afgelopen jaren een nieuw, digitaal verdienmodel...

Patrick Proveniers en Reno Hilgersom

Restaurant Capriole Café in Den Haag sluit en heropent onder de naam PuuRR aan de Binck

Capriole Café in Den Haag sluit na acht jaar de deuren. Een restaurant op dezelfde locatie blijft wel bestaan. Op 4 mei heropent in het pand PuuRR...

Zijn horecamedewerkers verplicht om tijdens Koningsdag of andere feestdagen te werken?

Zijn horecamedewerkers verplicht om tijdens Koningsdag of andere feestdagen te werken?

Misset Horeca behandelt veel gestelde vragen op gebied van horecapersoneel. Deze keer: Wat zijn officiële feestdagen en is een werknemer verplicht om...

Giovanni Christofoli en Thom Bos. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Vlees en vis zijn bijzaak bij restaurant Moose

Thom Bos liep al een tijdje met het idee rond om in Den Haag een flexitarisch restaurant te starten. Toen hij een oude bekende chef uit Groningen...

Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'

Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'

Medewerkers werven of behouden voor het zomerseizoen. Als horecaondernemer in Den Haag weet Patrick van Aller, eigenaar van Gastropub Van Kinsbergen,...

A Beautiful Mess opent op het Oosterdokseiland met 800 m2 restaurant

A Beautiful Mess opent op het Oosterdokseiland met 800 m2 restaurant

A Beautiful Mess verhuist naar een nieuwe locatie aan de Oosterkade in Amsterdam. Het impactbedrijf bestaat uit een groot restaurant van 800...

Alide van Toor beoogd voorzitter van vakvereniging ProFri

Alide van Toor beoogd voorzitter van vakvereniging ProFri

Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) houdt maandag 3 juni bij Hotel Van der Valk in Vianen een bijzondere jaarvergadering. Frans van Rooij...

Frisdrank blijft populair in de horeca, vooral de low en no sugar varianten

Frisdrank blijft populair in de horeca, vooral de low en no sugar varianten

Frisdrank is een onverminderd populaire categorie dranken in de Nederlandse horeca. Dat blijkt ook uit de jaarlijkse TAPP Horeca Frisdrank index.

Heropening Madam Restaurant & Skybar in A'Dam toren: 'Compleet nieuwe ervaring'

Heropening Madam Restaurant & Skybar in A'Dam toren: 'Compleet nieuwe ervaring'

Madam Restaurant & Skybar op de 20ste verdieping van de A'DAM Toren krijgt een eigen persoonlijkheid en biedt met de transformatie een vernieuwde...

Veel onrust over enorme verhoging terrasbelasting in Amsterdam

Veel onrust over enorme verhoging terrasbelasting in Amsterdam

Na de corona periode van 2020 tot 2022 waar geen precariobelasting in Amsterdam werd geheven, vielen afgelopen weken de belasting aanslagen voor...

Wie wordt de opvolger van Dutch Hotel Award-winnaar 2023 Hotel de Serrenberg?

De tien kanshebbers op de Dutch Hotel Award 2024 zijn bekend

Uit 55 inschrijvingen heeft de jury van de Dutch Hotel Award tien hotels geselecteerd. Deze hotels maken kans op de Dutch Hotel Award 2024.

Kiona Malinka aan het werk

Thee-expert adviseert horecaondernemers met terras: 'Zet zelfgemaakte ijsthee op de kaart'

De nieuwe dranktrend op het terras in 2024 is homemade. Met zelfgemaakte ijsthee kun je als horecaondernemer snel een echte topper op de kaart...

Ferran Adrià. Foto-credits: Marc Morera

Chef Ferran Adrià opent deuren van elBulli1846 voor eenmalige overnachting

Ferran Adrià, een van de meest invloedrijke chef-koks ter wereld, opent de deuren van elBulli1846 voor een eenmalig verblijf op Airbnb. Gasten kunnen...

Cocktailexperts bieden uitkomst: 'Hardlopers op de tap én serveer (simpele) vers bereide toppers'

Cocktailexperts bieden uitkomst: 'Hardlopers op de tap én serveer (simpele) vers bereide...

Je bent horecaondernemer, hebt een terras en wil heerlijke cocktails schenken. Die zijn per slot van rekening helemaal in mode. Een probleem: dat is...

Het interieur van Oriëntal Green House (beeld: Oriëntal Green House)

Befaamd restaurant Oriëntal Green House in Eindhoven gaat dicht

Het bekende restaurant Oriëntal Green House, gevestigd aan de rand van Eindhoven, zal deze zomer definitief sluiten om ruimte te maken voor een nieuw...