Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Koffie & Thee
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Michelin

Filters instellen

Filters instellen

0
Filters wissen

Categorie

Type

Ondernemen

Eten & drinken

Bediening

Terras

Interieur

  • Halloween08:24

    Inspiratie voor Halloween: dark drinks en griezelige gerechtjes

    Halloween begint in Nederland steeds groter en groter te worden. Vooral de jongeren spreekt het enorm aan. Op verschillende plekken in het land worden Halloweenfeesten georganiseerd. Ter inspiratie voor ondernemers delen we hier onder een aantal Halloweentips voor in jouw horecazaak.

  • Kerst07:52

    Tips en trends voor kerstdecoratie en -sfeer in de zaak: 'Begin in november'

    De feestdagen bieden horecazaken de perfecte gelegenheid om een warme, uitnodigende sfeer te creëren en gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Door de juiste kerstversiering en -aankleding kunnen horecazaken zich onderscheiden en extra bezoekers aantrekken. Hier zijn de belangrijkste trends en adviezen van experts om het maximale uit je kerstdecoratie te halen.

  • Björn de Waal van het Arsenaal 1309 in Doesburg
    Openingen07:00

    Björn de Waal gaat na Arsenaal 1309 nieuw avontuur aan bij bekend wijnbedrijf in Arnhem

    Chef en ondernemer Björn de Waal gaat na het faillissement van Arsenaal 1309 in Doesburg een nieuw avontuur aan bij Robbers en Van den Hoogen in Arnhem. Hij start een nieuw concept in de wijnbar van dat bedrijf.

  • Hans Oosters, commissaris van de koning in de provincie Utrecht, algemeen directeur van Remia Karel de Rooij, burgemeester Joyce Langenacker van de gemeente Zeist en René van Straalen, business controller bij Remia tijdens de overhandiging van het predicaat Koninklijk.
    Awards en Onderscheidingengisteren

    Remia viert 100-jarig jubileum en ontvangt predicaat Koninklijk

    Het Nederlandse familiebedrijf Remia bestaat sinds 19 oktober exact 100 jaar. Ter ere van dit bijzondere jubileum verleende Zijne Majesteit Koning Willem Alexander Remia het recht om het predicaat Koninklijk te voeren.  

  • Sluitingengisteren

    Vapiano redt het niet: alle vestigingen in Nederland zijn inmiddels dichtgegaan

    Alle vestigingen van Vapiano zijn per 26 oktober dichtgegaan in Nederland. Dat meldt het bedrijf op de eigen website.

  • Foto-credits: ANP Remko de Waal.
    Verkiezingengisteren

    Doe mee aan de verkiezingspoll van Misset Horeca

    Op woensdag 29 oktober zijn er weer verkiezingen. Veel ondernemers maken zich zorgen om het (verslechterde) ondernemersklimaat. Bij Misset Horeca zijn we erg benieuwd hoe horecaondernemers stemmen en wat ze belangrijk vinden als het gaat om het ondernemersklimaat.

  • Restaurantgisteren

    Inschrijving geopend voor NK Leermeester-Leerling, Green Chefs Hat en Open NK Koken

    De inschrijving voor drie van de meest prestigieuze kookwedstrijden van Nederland is officieel geopend: het NK Leermeester-Leerling, de Voorronde Green Chefs Hat en het Open NK Koken. De finales vinden traditiegetrouw plaats tijdens Horecava in RAI Amsterdam, begin januari 2026. Inschrijven kan tot maandag 10 november.

  • Interieur en Inrichtinggisteren

    Binnenkijken bij Union House: Tivoli-pand omgetoverd tot all day horecaformule

    Het voormalige poppodium Tivoli aan de Utrechtse Oudegracht is getransformeerd tot all day concept Union House: een restaurant met binnentuin, cocktail- en wijnbar/lounge en een podium. Het pand biedt ook onderdak aan het Conscious Hotel met 46 hotelkamers.   

  • Winterterras Dukdalf in Kerkdriel
    Winterterrasgisteren

    Zo bouw je een succesvol winterterras: tips voor aankleding en menukaart

    Hoe bereid je je het beste voor op de koudere seizoenen met een winterterras? Misset Horeca verzamelde tips van horecaondernemers.

  • Rene Bogaartgisteren

    Hoe horecatycoon René Bogaart afrekent met vandalen en wanbetalers

    Afrekenen met vals geld, weglopen zonder te betalen, vernielingen, stiekem stroom aftappen en diefstal. In de horeca zijn deze misstanden aan de orde van de dag. Dit is hoe horecatycoon René Bogaart zich wapent tegen deze vergrijpen.

  • Chef-kok Ton van Houwelingen: ‘De producten van Debic zijn zo gemaakt dat je er je eigen draai aan kunt blijven geven.’
    Debic08:28

    Daarom werkt The Local Club met zuivel van Debic

    The Local Club is een van de nieuwe hotspots in de Nederlandse horeca. Mede-eigenaar/chef-kok Ton van Houwelingen gebruikt zo veel mogelijk lokale producten en biedt een gevarieerde kaart voor elk moment en elke klant. In de keuken werkt hij met veel producten van Debic.

  • Sjaak Espinosa, general manager van Hotel V Oosterpark.
    Conscious Hotels24 okt. 25

    Bij Hotel V Oosterpark komen kenmerken van V en Conscious samen

    Het allernieuwste V hotel en de eerste na overname door de Conscious group is eentje die alle kenmerken van de V-familie voldoet en tegelijk ook nog eens een van de duurzaamste hotels van de groep is.

  • Lucas van Oostrum met achter hem de mobiele kookrobot
    Robotisering24 okt. 25

    Kookrobots moeten festivals en marktpleinen veroveren

    Op het Amsterdam Dance Event (ADE) staat een mobiele kookrobot die pasta's maakt.

  • Personeel loon24 okt. 25

    Horeca-cao: nieuwe loontabellen en stappenplan voor loonberekening per 2026

    KHN en vakbonden De Horecabond en het CNV zijn in oktober 2024 een nieuwe horeca-cao overeengekomen. Deze horeca-cao loopt van 1 januari 2025 tot en met 31 december 2026. In januari 2026 gaan er nieuwe lonen in.

  • Het is belangrijk om als horecazaak online goed vindbaar te zijn
    Restaurant24 okt. 25

    Zó zorg je ervoor dat jouw horecazaak online goed vindbaar is: vijf concrete tips

    Hoe zorg je er als ondernemer voor dat jouw restaurant, café of hotel online goed vindbaar is? Met deze vijf concrete tips kun je zelf aan de slag om jouw bedrijf goed onder de aandacht te brengen.

  • Binnenkijken bij23 okt. 25

    Binnenkijken bij Este in Waalwijk: geen poespas, wél gerechten die met aandacht zijn bereid

    In het oudste monument van Waalwijk, een voormalige kloosterboerderij uit 1440, heeft sinds 14 oktober restaurant Este haar deuren geopend. De nieuwe zaak van horecaondernemer Dave Buskermolen en zijn team, onder meer bekend van restaurant Sud in Oisterwijk, brengt een eigentijdse keuken in een historische setting.

  • Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency
    Sluitingen23 okt. 25

    Twee vestigingen van De Pizzabakkers mogen weer open: gemeente wederom teruggefloten

    De rechtbank Amsterdam heeft bepaald dat twee van de vier gesloten vestigingen van restaurantketen De Pizzabakkers voorlopig weer open mogen. De voorzieningenrechter oordeelt dat de burgemeester de sluiting van de panden aan de Plantage Kerklaan en de Haarlemmerdijk onvoldoende heeft onderbouwd. Het is de tweede keer in korte tijd dat de rechtbank oordeelt dat de gemeente Amsterdam disproportioneel heeft gehandeld, nadat er aanslagen werden gepleegd en sluitingen volgden.

  • Jurriën Koops, directeur ABU
    Personeel23 okt. 25

    Uitzendkracht straks even duur als vaste medewerker: Wat betekent nieuwe cao-regeling?

    Horecaondernemers opgelet: uitzendkrachten krijgen vanaf 1 januari 2026 gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden.

Volgende pagina
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Koffie & Thee
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen