Horecava 2026 draait om betaalbare luxe: 'Dit is de toekomst van de horeca'
Betaalbare luxe. Dat is hét thema van Horecava 2026. Beursbaas Florentine Rijkmans: 'Gasten kiezen bewuster, niet per se goedkoper.'

Betaalbare luxe. Dat is hét thema van Horecava 2026. Beursbaas Florentine Rijkmans: 'Gasten kiezen bewuster, niet per se goedkoper.'

Kiki Bult en Bart van Diepen hebben hun ondernemersdroom zien uitkomen met de opening van Ember in Zwolle. Met een hele eigen visie op gastronomie willen ze een succes maken van hun restaurant.

Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt Martijn Wildeboer van Platform Veilig Ondernemen (PVO) zijn inzichten hoe horecaondernemers agressie kunnen herkennen, voorkomen en aanpakken.

De restaurants Elea (Den Haag), Inter Scaldes (Kruiningen) en Lars (Amsterdam) zijn vanaf 1 januari 2026 lid van de Alliance Gastronomique.

Steeds meer restaurants stappen af van de klassieke menukaart. Van allergievriendelijke sauzen tot AI-gestuurde menu's en zelfs DNA-gebaseerde voedingsprofielen: de horeca beweegt richting hyperpersoonlijk dineren. Wat betekent dat voor de keuken, de service en de bedrijfsvoering?

Gastronomisch restaurant Le Sable in Veldhoven heeft onlangs een restyling doorgevoerd in de zaak. 'We hebben hetzelfde aantal tafels als voorheen, maar er is meer ruimte tussen de tafels. Hierdoor is er een intiemere sfeer ontstaan.'

Leonardo Hotels breidt zijn portfolio in de Benelux uit met de introductie van het lifestylemerk NYX Hotels. Het voormalige Eden Hotelpand aan de Amstelstraat 17 in Amsterdam is de eerste vestiging in Nederland.

Restaurant Bij de Burgemeester in Bleskensgraaf heeft als eerste restaurant in Nederland het nieuwe certificaat 'Anosmieproof' ontvangen.

Het echtpaar Thomas en Merlijn van Santvoort van restaurant Flicka* in Kerkdriel hebben hun laatste dag aangekondigd.

Trends komen en gaan, maar een sterk horecaconcept blijft overeind. Toch is het voor veel ondernemers een uitdaging om vast te houden aan hun eigen koers. 'Als je geen duidelijke kaders hebt, verwatert een concept in een paar jaar tijd', zegt interieurontwerper Gerben van der Molen van Stars Design.

Voor zijn signaturegerecht tournedos Rossini kiest SVH Meesterkok Michel van der Kroft van 't Nonnetje in Harderwijk altijd voor Ierse ossenhaas. Zijn culinaire collega Richard de Vries van Savarin in Rijswijk verbindt ook graag zijn naam aan het grasgevoerde Ierse rundvlees. 'Het is een eerlijk product.'

Restaurant De Rozario in Helmond is failliet. De zaak van topkok Jermain Rozario kwam het verlies van de Michelinster in 2024 uiteindelijk niet meer te boven.

In het hart van Eindhoven, Op Grote Berg 12, ontstaat No.12, een gastrobar waar wijn en cocktails in de schijnwerpers staan.

Een vastgoedhandelaar uit Lelystad zegt door een foutje per ongeluk een hotel te hebben gekocht.

In de koude, donkere wintermaanden staan andere smaken in dranken en cocktails op de horecakaart. Om inspiratie op de doen voor als de lockdown wordt opgeheven, zet Misset Horeca nieuwe dranken en wintercocktails op een rij.
Onderscheidend zijn als horecamerk is meer dan je bedrijfsnaam op een suikerzakje afdrukken.

In een markt waarin marges onder druk staan en personeel schaars is, zoeken horecaprofessionals naar slimme manieren om hun keuken efficiënter én winstgevender te maken. Slim inkopen is daarbij essentieel.

Per begin december 2025 versterkt Silvie Slachter het managementteam van Oostwegel Collection als director of sales. In deze functie geeft zij leiding aan de afdelingen sales, revenue management, meetings & events en reservations.