Alles over Eigen onderzoek

Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in maart

Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in maart

Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert...

Emile van der Staak (foto: Koos Groenewold)

Jonge koks mogen geen stage lopen bij De Nieuwe Winkel**: 'Tenzij we met vlees gaan...

Beginnende Nederlandse koks die graag stage willen lopen bij toprestaurant De Nieuwe Winkel** in Nijmegen, krijgen daar van hun opleiding zeker niet...

Helft horecaondernemers zette dit jaar zzp'ers in, maar wil dat eigenlijk helemaal niet: 'duur en niet loyaal'

Helft horecaondernemers zette dit jaar zzp'ers in, maar wil dat eigenlijk helemaal niet:...

Bijna 55 procent van de horecaondernemers in Nederland zette in 2023 zzp'ers in het bedrijf in. Gemiddeld ging 12 procent van de totale loonsom op...

Prijzen gelijk, porties kleiner: hoe staat het met krimpflatie in jouw zaak? Vul de enquête in!

Prijzen gelijk, porties kleiner: hoe staat het met krimpflatie in jouw zaak? Vul de...

Met de huidige inflatie en prijsstijgingen is het soms lastig je marges op gerechten op peil te houden: gasten accepteren steeds verder stijgende...

Het winterterras van Van Heeckeren op Ameland.

Misset Horeca is benieuwd naar jouw terras: richt je een winterterras in? En hoe ga je om...

Met het aanbreken van de herfst is het weer tijd om na te denken over het winterseizoen. Misset Horeca is benieuwd hoe jij met jouw terras omgaat in...

Koffie Benchmark 2023: Prijs kop koffie in grote stad daalt, plantaardige cappuccino neemt af

Koffie Benchmark 2023: Prijs kop koffie in grote stad daalt, plantaardige cappuccino...

Waar de prijzen van een kop koffie in de horeca vorig jaar leken te exploderen, is de groei nu weer 'normaal'. Opvallend is dat de gemiddelde prijs...

Meer dan de helft restaurants wordt geremd door personeelstekort

Meer dan de helft restaurants wordt geremd door personeelstekort

Meer dan de helft van de restaurants wordt in de bedrijfsvoering geremd door het huidige personeelstekort. Dit blijkt uit onderzoek van Misset...

Alleen terras niet rendabel voor 70 procent horecaondernemers

Alleen terras niet rendabel voor 70 procent horecaondernemers

Ruim 70 procent (70,8 procent) van horecaondernemers met een terras kan niet rendabel draaien met alleen de buitenruimte. Dit blijkt uit eigen...

Coffee to go is here to stay: 80 procent horeca biedt meeneemkoffie

Coffee to go is here to stay: 80 procent horeca biedt meeneemkoffie

Menig horecaondernemer maakte in de afgelopen twaalf maanden kennis met coffee to go. Maar hoe doe je dat? Waar serveer je het in? Wat geef je erbij?...

Corona zet dikke streep door 8 jaar omzetgroei grootste horecabedrijven

Corona zet dikke streep door 8 jaar omzetgroei grootste horecabedrijven

Corona zet een dikke streep door acht jaar omzetgroei van de grootste horecabedrijven en - merken in Nederland. Hotels koersen af op een omzetdaling...