Alles over IJsbereiders

Drie Nederlandse ijsbereiders gaan op voor Europese finale Gelato Festival World Masters

Drie Nederlandse ijsbereiders gaan op voor Europese finale Gelato Festival World Masters

Gelato Festival World Masters zoekt voor de periode 2022-2025 wereldwijd naar 's werelds beste ijs. De Nederlandse stop was in Breda, waar 22...

Van Swoll IJs kiest voor roestvrijstalen lepels: 'Dit is de toekomst'

Van Swoll IJs kiest voor roestvrijstalen lepels: 'Dit is de toekomst'

Wie deze zomer een ijsje komt eten bij Van Swoll IJs in Apeldoorn, krijgt daarbij een roestvrijstalen lepel geserveerd. 'Vooral omdat het de smaak...

IJsie Prima is IJssalon van het Jaar 2020/2021

IJsie Prima is IJssalon van het Jaar 2020/2021

IJssalon IJsie Prima in Callantsoog is de winnaar van de titel IJssalon van het Jaar 2020/2021. Presentatrice Mascha de Rooij maakte dit vanmiddag...

Foto: Koos Groenewold

IJscentrum Vlaardingen start in april met eendaagse trainingen

Goed en slecht nieuws van het IJscentrum in Vlaardingen. In april starten eendaagse trainingen die gaan over één specifiek onderwerp en wordt...

IJs-vakwedstrijden 2021 deels afgelast; hoop op Gouden IJsspatel blijft

IJs-vakwedstrijden 2021 deels afgelast; hoop op Gouden IJsspatel blijft

De wedstrijd om De Gouden IJscreatie vindt in 2021 geen doorgang. Tot dat besluit komt de wedstrijdcommissie van organisator Vereniging Ambachtelijk...

Teun Loonen, voorzitter Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, bij de IJssalon van Breda.

Teun Loonen, IJscentrum: 'Cafetaria's kunnen meer doen met ambachtelijk ijs'

Ook ijsverkopers worden geraakt door de coronacrisis. Ondanks de zorgen ziet de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ook positieve ontwikkelingen....

Dit jaar wordt de crumble ingezet als toevoeging aan ijs. Crumble (van appeltaart tot gedroogd fruit) kan vooral bij een vlakke presentatie aantrekkelijk zijn. Foto: Clara Bloemhof

Ambachtelijk ijs in 2020: cookies, duurzaamheid en tropische smaken

Ambachtelijk ijs volgt dezelfde trends en ontwikkelingen als de andere producten in de foodservice: duurzaamheid wordt steeds belangrijker, maar...

Huupkens IJssalons. Bert Jansen Fotopersburo

Houwers Groep trekt door het land met Hygiënecode IJs

De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding gaat per 1 maart 2020 van kracht. Om ondernemers bij te spijkeren over deze nieuwe...

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020 bekendgemaakt

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020 bekendgemaakt

Het IJscentrum maakte op de dag dat 91 ijsbereiders een diploma of certificaat kregen overhandigd de wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020...

De winnaar van vorig jaar: Kees Baars van IJsie Prima uit Callantsoog met ‘Spiced Coffee met Kardemom-ijs’.

26 ijsbereiders strijden om de titel Nederlands ijskampioen

Professionals strijden donderdag 7 februari om titel van Nederlands ijskampioen tijdens Gelato Festival Challenge in Dordrecht. Carpigiani...