Alles over Kaas

De kaaswagen van restaurant Fred in Rotterdam. Foto: LVF Food

Tips van vier professionals voor de kaasservice

Misset Horeca vroeg Fenna Kentie, maître en fromager van restaurant VanOost in het recent geopende Pillow Hotel Maurits at the Park in Amsterdam,...

Kaas onder de loep bij Domino's: bedrijf wil lagere uitstoot

Kaas onder de loep bij Domino's: bedrijf wil lagere uitstoot

Domino's Nederland gaat met haar kaasleveranciers kijken hoe het de CO2-voetafdruk van dit product voor gebruik op pizza's kan terugdringen. Daarvoor...

Zo maak je meer van een 'kaasplankje'

Zo maak je meer van een 'kaasplankje'

Kaasservice of de kunst van de fromager lijkt een ondergeschoven kindje bij veel restaurants. Misset Horeca sprak met twee restaurants die de kunst...

Maître Fromager opent Kaasfort Amsterdam: trainingen en kaas voor horeca

Maître Fromager opent Kaasfort Amsterdam: trainingen en kaas voor horeca

Kaasgroothandel Bourgondisch Lifestyle heeft zijn intrek genomen in het historische fort Zuidwijkermeer in Assendelft. De Maître Fromager en...

Eigenaar Wijnbar Walsjérôt gaat na studie 500 kazen serveren

Eigenaar Wijnbar Walsjérôt gaat na studie 500 kazen serveren

In wijnbar Walsjérôt kunnen gasten zelf tappen van alle 70 flessen wijn die open staan. Door te kiezen voor een slok, een half glas of een heel glas...

Maître Fromager Evert Schönhage wint WK voor kaasmeesters

Maître Fromager Evert Schönhage wint WK voor kaasmeesters

Evert Schönhage, Maître Fromager van Lindenhoff, mag zich de beste kaasmeester ter wereld noemen. Begin juni 2019 sleepte hij de eerste plaats in de...

Vijfde editie van Goût de France van start

Vijfde editie van Goût de France van start

Voor het vijfde jaar op rij viert het evenement 'Goût de / Good France' op feestelijke wijze de vitaliteit van de Franse keuken, die koks uit de hele...

Recept: instagrammable Kaasthee

Recept: instagrammable Kaasthee

Lebo ontwikkelde drie recepten Cream Cheese Tea. Een friszoete ijsthee op basis van zwarte of groene thee, voorzien van een laag gezoete roomkaas van...

Kaasmeester René Koelman: 'Port moet van tafel bij het kaasplankje'

Kaasmeester René Koelman: 'Port moet van tafel bij het kaasplankje'

'De port moet van tafel bij het kaasplankje', dat én meer tipt kaasmeester René Koelman van Bourgondisch Lifestyle. Dinsdag 25 april gaf hij advies...

Raclette uit Savoie is nu Europees beschermd

Raclette uit Savoie is nu Europees beschermd

De raclette uit het Franse departement Savoie heeft vrijdag een Europese oorsprongsbescherming (BOB) gekregen. De geografische aanduiding biedt het...