Alles over Mosselen

Mosselrecepten: traditioneel seafood wordt hip streetfood

Mosselrecepten: traditioneel seafood wordt hip streetfood

Geen traditionele mosselpan, maar streetfood met mosselen om ook de jonge doelgroep mee aan te spreken. Drie mosselrecepten op een rij.

Kaat Mossel ontvangt als eerste nieuwe oogst mosselen

Kaat Mossel ontvangt als eerste nieuwe oogst mosselen

Het Rotterdamse visrestaurant Kaat Mossel troeft Zeeuwse collega's af door als allereerste restaurant in Nederland (en België) op dinsdag 28 juni de...

Kookrecept: scholfilets met Zeeuwse lamsoren en Bouchot mosselen

Kookrecept: scholfilets met Zeeuwse lamsoren en Bouchot mosselen

Mosselen staan weer op de kaart. Chef-kok Imko Binnerts geeft een recept prijs waarin schol, mosselen en saus de hoofdrol spelen.

Welke saus serveer je bij mosselen?

Welke saus serveer je bij mosselen?

Bij mosselen serveer je meestal (stok)brood, frites of een frisse salade. Daarnaast horen bij mosselen sauzen. Populaire smaken zijn knoflooksaus,...

Fusie Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse

Fusie Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse

De Zeeuwse bedrijven Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse gaan fuseren.

Ron Hirt in de keuken van Kaat Mossel; voor de brand. Zijn echtgenoot omschrijft de situatie nu als een 'zwart hol'.

Eerste mosselen voor Rotterdamse Kaat Mossel op 26 juni

Het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel serveert de allereerste mosselen van het seizoen. De levering van de eerste baaltjes mosselen aan Kaat Mossel...

Zeeuws mosselseizoen iets later dan normaal officieel van start

Zeeuws mosselseizoen iets later dan normaal officieel van start

Een paar weken later dan gebruikelijk is het Zeeuwse mosselseizoen officieel begonnen. De eerste mosselen zijn woensdag bij Yerseke door de...

Recept Vis & Seizoen: Mosselen naturel

Recept Vis & Seizoen: Mosselen naturel

De Stichting Vis & Seizoen wil de visconsumptie en het visaanbod in de horeca structureel verduurzamen. In dit recept een hoofdrol voor mosselen.

(c) Tess Fluit

Eetcafé Cloos viert mosselseizoen met 'grootste mosselpan ter wereld'

Eetcafé Cloos in Den Haag vierde donderdag 27 juli het nieuwe mosselseizoen met 'de grootste mosselpan ter wereld'. Chef-kok Bert van der Ham...

Beroerd jaar voor de mosselsector

Beroerd jaar voor de mosselsector

Nederlandse mosselvissers zullen met weinig plezier terugdenken aan afgelopen jaar. Zowel de aanvoer als de gemiddelde mosselprijs was ten opzichte...