Alles over Personeel aannemen

VCHO luidt noodklok om toekomst Aziatische horeca veilig te stellen 

VCHO luidt noodklok om toekomst Aziatische horeca veilig te stellen

Al ruim 100 jaar kunnen Nederlanders genieten van Aziatische eten. Het eerste Chinese restaurant werd in de jaren '20 van de vorige eeuw geopend in...

Horecamedewerkers aannemen: wat moet je weten én doen

Horecamedewerkers aannemen: wat moet je weten én doen

Na waarschijnlijk een lange zoektocht, heb je de juiste persoon gevonden voor de vacature binnen jouw horecabedrijf. Het liefst laat je die persoon...

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Staatssecretaris Uslu verlaat kabinet en keert terug bij familiebedrijf Corendon

Staatssecretaris Uslu verlaat kabinet en keert terug bij familiebedrijf Corendon

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu verlaat per direct het kabinet en wordt de nieuwe ceo van Corendon, het bedrijf dat zij samen met broer...

Mensen uit Oekraïne aan het werk in je horecabedrijf? Dit moet je regelen

Mensen uit Oekraïne aan het werk in je horecabedrijf? Dit moet je regelen

In de zoektocht naar nieuwe medewerkers, richten ondernemers zich ook steeds meer op specifieke groepen. Oekraïners bijvoorbeeld. Horecaondernemers...

Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk werken in de horeca?

Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk werken in de horeca?

Vanaf welke leeftijd mogen jongeren bij je werken? En is er een minimumleeftijd waarop medewerkers alcohol mogen schenken aan gasten? Welke regels...

Zo zet je een persoonlijkheidsanalyse in bij sollicitatieproces 

Zo zet je een persoonlijkheidsanalyse in bij sollicitatieproces

Die medewerker die je wil aannemen heeft alle skills die je zoekt, maar wat als het niet klikt met het team? Om ook dat aspect al mee te nemen in je...

Horecapersoneel gezocht: 'Blijf selectief aannemen'

Horecapersoneel gezocht: 'Blijf selectief aannemen'

Horecapersoneel gezocht, het geldt voor nagenoeg de hele branche. Als ondernemer concurreren op salaris en lukraak mensen aannemen raadt Charlotte...

Bram Ladage deelnemer Mijnhorecabaan: 'Aandacht voor onze academy'

Bram Ladage deelnemer Mijnhorecabaan: 'Aandacht voor onze academy'

Bram Ladage is als fasterviceonderneming nauw betrokken bij Mijnhorecabaan. Met dit gezamenlijke platform willen grote spelers de personele problemen...

Deze vraag stelt chef Alain Caron altijd aan sollicitanten

Deze vraag stelt chef Alain Caron altijd aan sollicitanten

Alain Caron heeft, net als veel andere horecaondernemers, te maken met een krappe arbeidsmarkt. 'Tegenwoordig vragen sollicitanten eerst naar hun...