Wouter Verkerk: 'Bij een horecabedrijf moet alles in dienst staan van 'Het Moment''

Wouter Verkerk: 'Bij een horecabedrijf moet alles in dienst staan van 'Het Moment''

'Alles in een horecazaak moet draaien om Het Moment', aldus gastvrijheidsexpert Wouter Verkerk. 'Het moment waarop gast en medewerker elkaar...

Foto's: Carola Doornbos Fotografie
Maggy Stroes (l) en Janneke Eerbeek

10 tips om omzet en winst te verhogen

Maggy Stroes en Janneke Eerbeek van horeca-adviesbureau De succes brigade geven 10 tips om de omzet en winst van jouw horecazaak te verhogen.

Hotels kunnen operationele kosten aanpakken met behulp van technologie

Hotels kunnen operationele kosten aanpakken met behulp van technologie

Waar prognoses een hoopvol beeld schetsen voor een geleidelijke daling van de inflatie tegen het einde van het jaar, worden hotels in Nederland...

7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

Melle Schellekens bestempelt zichzelf als creatieve ondernemer. Hij zette verschillende bedrijven op zoals The Good Roll en The Good Wine waarmee hij...

Ramadan op de werkvloer: zo ga je ermee om

Ramadan op de werkvloer: zo ga je ermee om

De ramadan is de jaarlijkse vastenmaand van praktiserende moslims. Als werkgever ben je je werknemers tijdens de ramadan geen extra...

7 tips om verzuim in de horeca te voorkomen

7 tips om verzuim in de horeca te voorkomen

Hoewel het verzuim in de horeca relatief laag is, kan het niet laag genoeg zijn voor een ondernemer. Een ongelukje met de fiets kun je moeilijk...

Liemès verschuift focus naar zakelijke markt: 60% groei in boekingen door deze factoren

Liemès verschuift focus naar zakelijke markt: 60% groei in boekingen door deze factoren

Ruim twee jaar na de opening is restaurant en vergaderlocatie Liemès in The Wall Utrecht uitgegroeid tot een populaire plek voor zakelijke...

Verkoopprijs gerecht bepalen: ondernemers moeten goed doorrekenen

Verkoopprijs gerecht bepalen: ondernemers moeten goed doorrekenen

Hoe goed rekenen horecaondernemers als het gaat om de gerechten op de menukaart? Marvin van Dongen, CEO van Horeko, meent dat er nog veel ruimte is...

De online horeca-veiling: 22 tips voor kopers en verkopers

De online horeca-veiling: 22 tips voor kopers en verkopers

Het kan een buitenkansje zijn om via een online veiling een goede combisteamer te bemachtigen, of juist om je interieur te verkopen bij een...

Verbouwplannen? Betrek omwonenden in een vroeg stadium bij de plannen

Verbouwplannen? Betrek omwonenden in een vroeg stadium bij de plannen

Per 1 januari is de nieuwe Omgevingswet ingegaan. Deze wet gaat over de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: onze leefomgeving. De wet...

Checklist voor startende horecaondernemers

Checklist voor startende horecaondernemers

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...

Tip: Kook met de seizoenen. Foto: Gerecht met seizoensgroenten van Sukerieje in Zwolle.

Vijf tips om de kosten van je horecazaak te verminderen

Door de fluctuerende markt is het een moeilijke tijd om je COGS - cost of goods sold - in evenwicht te brengen. Dit zijn directe kosten die je maakt...

10 TikTok tips voor horecaondernemers: 'Irritatie is een goede inspiratiebron'

10 TikTok tips voor horecaondernemers: 'Irritatie is een goede inspiratiebron'

Kim van Es, eigenaar van Bon Appetit in Rijsbergen is een 'fastservicester' op TikTok. De ondernemer laat op het sociale medium met medewerker Anouk...

Zo werf je horecamedewerkers: tips en adviezen

Zo werf je horecamedewerkers: tips en adviezen

Ondernemers in de horeca staan regelmatig voor de uitdaging nieuwe personeelsleden te werven. Of het nu gaat om een afwasser, kok of een...

Zo kun je fors energie besparen in de horeca

Zo kun je fors energie besparen in de horeca

Energie besparen blijft voortdurend actueel. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing op een rij.

Zo maak je van je crowdfundingsactie een succes

Zo maak je van je crowdfundingsactie een succes

Crowdfunding is al jaren een populaire manier van financieren in de horeca. Ook in het afgelopen jaar zagen we weer verschillende acties succesvol...

20 tips voor alternatieve financiering

20 tips voor alternatieve financiering

Veel horecaondernemers komen vroeg of laat op het punt dat er extra financiële middelen nodig zijn voor uitbreiding of voor het starten van een...

Bij het kopen van deze (groot)keukenapparatuur krijg je geld terug

Bij het kopen van deze (groot)keukenapparatuur krijg je geld terug

De overheid geeft subsidie bij de aanschaf van apparatuur dat energiezuinig(er) is. Dat is de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt...