Alles over Wijnkaart

Elzaswijn is meer dan zoet: van strakdroog tot mousserend en rood

Elzaswijn is meer dan zoet: van strakdroog tot mousserend en rood

Elzaswijnen staan bekend om hun aromatische complexiteit en elegantie. Onder de noemer 'Alsace Rocks' wil de Franse wijnstreek de veelzijdigheid én...

Hoe prijs je je wijn niet het restaurant uit?

Hoe prijs je je wijn niet het restaurant uit?

De prijzen in de horeca staan onder druk. Importeurs en producenten komen niet meer jaarlijks met een nieuwe prijslijst maar verhogen soms wel om de...

Hoe ga je als ondernemer om met kurkengeld? Twee topsommeliers delen tips en tricks

Hoe ga je als ondernemer om met kurkengeld? Twee topsommeliers delen tips en tricks

Als horecaondernemer kunnen de marges op wijnen natuurlijk zeer interessant zijn. Maar wat doe je als een gast vraagt of hij zijn eigen fles mag...

6 wijnbar-trends: 'Doelgroep in randstad verschilt van die daarbuiten'

6 wijnbar-trends: 'Doelgroep in randstad verschilt van die daarbuiten'

Tijdens de jurybezoeken voor Winebar of the Year viel de vakjury een aantal wijnbar-trends op voor 2024. Zes in totaal.

Betaalbaardere alternatieven voor de klassieke rode kerstwijnen

Betaalbaardere alternatieven voor de klassieke rode kerstwijnen

Net zoals de prijzen van energie, personeel en ingrediënten is ook de prijs van wijn behoorlijk gestegen. De kerstdagen staan voor de deur en gasten...

Betaalbaardere alternatieven voor de klassieke witte kerstwijnen

Betaalbaardere alternatieven voor de klassieke witte kerstwijnen

Net zoals de prijzen van energie, personeel en ingrediënten is ook de prijs van wijn behoorlijk gestegen. De kerstdagen staan voor de deur en gasten...

Ron Blaauw

Ron Blaauw start met alcoholvrije wijnkaart: 'We noemen het liever geen trend'

Restaurant Ron Gastrobar* in Amsterdam van Ron Blaauw start met een volwaardige alcoholvrije wijnkaart. Naast rode, witte en rosé wijnen, staan er...

Jan-Jaap Altenburg en Samir Doueri.

Wijnbar Vindict wil wegblijven van 'klassieke wijnbar-model met charcuterie en kaasplank'

Voor de coronacrisis had Samir Doueiri, oprichter van Karakter Wijnmport, samen met sommelier Jan-Jaap Altenburg (ex Maeve* en Bentinck) en de...

Wijnimporteurs reageren zuur op accijnsverhoging

Wijnimporteurs reageren zuur op accijnsverhoging

De accijns op wijn en andere alcoholhoudende dranken wordt volgend jaar met 16,2 procent verhoogd, liet het Kabinet vorige week weten. Wijnimporteurs...

Restobar De Zoute Kater voert creatieve kaart met bijzondere wijnen

Restobar De Zoute Kater voert creatieve kaart met bijzondere wijnen

Toen Eva Wijma's baan als chef bij Vicenzo's Osteria stopte, vond ze het tijd voor een eigen zaak. Bij een bezoek aan een beschikbaar pand in de...