artikel

Sushi

Horeca

Sushi, een van de populairste delicatessen uit de Japanse keuken, verovert Nederland. De trend die zich langzaam ontwikkelde, komt nu pas echt op gang.

Het maken van sushi stamt al uit de achtste eeuw, toen vis ter conservering in gemarineerde rijst werd geperst. Nog altijd vormt rijst de basis van sushi.
Er zijn vele variaties mogelijk. De rijst kan worden belegd met een plakje vis, garnaal of omelet, de Nigiri Sushi. Rijst die samen met diverse ingrediënten wordt opgerold in zeewier, valt onder de Maki Sushi.
Stoom de rijst en breng deze op smaak met azijn, suiker en zout. Maak hiervan rijstsandwiches en bestrijk deze dun met wasabi (groene mosterd). Beleg de hapjes vervolgens met rauwe vis, omelet of scampi. Serveer de sushi met een dipsausje van sojasaus, vermengd met wasabi en gari (zoetzure schijfjes gember).
Sushi smaakt het best op kamertemperatuur. Daarom is het aan te raden de gerechtjes een half uur voor het serveren uit de koeling te halen.

Reageer op dit artikel