artikel

Twaalf nuchtere tips

Horeca

Drank verhoogt de feestvreugde maar kan ook overlast in de hand werken. Hieronder een serie tips om ongewenste uitspattingen te voorkomen.

Vervoer
Regel na afloop van de party vervoer (taxi’s bijvoorbeeld). Dit voorkomt rumoer en overlast, want de feestgangers hoeven na afloop niet lang te wachten.

Arrangementen
Bied arrangementen aan zodat de feestgangers op een makkelijke manier hun overnachting kunnen regelen.

Afspraken maken
Maak afspraken met de opdrachtgever over de vraag hoe er gehandeld wordt in geval van dronkenschap.

Hapjes
Zorg ervoor dat gasten volop gelegenheid krijgen om zo nu en dan water en hapjes tot zich te nemen. Daardoor zullen ze minder snel onder invloed raken.

Samenwerken
Breng politie en brandweer op de hoogte van de festiviteiten die u organiseert. Dit voorkomt verrassingen en draagt bij aan een betere samenwerking tussen uw bedrijf en de autoriteiten.

Alternatieven
Geef gasten de gelegenheid om alternatieven voor alcoholhoudende dranken te bestellen. Bedenk daarbij dat alcoholvrij bier nauwelijks gewaardeerd wordt. Bieren met lage alcoholpercentages, zoals Lingens Blond en Grolsch 2.5, worden hoger aangeslagen.

Alcoholvrij
Op het gebied van alcoholvrije cocktails is er van alles en nog wat mogelijk. Qua smaak hoeven die niet onder te doen voor cocktails met alcohol.

Functioneel
Benadruk bij uw opdrachtgever dat een bruisend programma met spetterend entertainment niet alleen leuk is, maar ook functioneel. Feestgangers gaan zich dan in ieder geval niet uit verveling te buiten aan alcohol.

Alcoholtester
Plaats in de zaak of de tent een alcoholtester. Met dit apparaat kunnen gasten zelf de blaasproef op de som nemen. Voordeel: u zorgt zowel voor entertainment als voor bewustwording.

Hoogtepunt
Een goed feest moet op zijn hoogtepunt stoppen, zeggen ze vaak. Het is de vraag of dat zo is, feit is wel dat een feest dat tijdig eindigt niet zo snel uit de hand zal lopen.

Nuchter personeel
Uw personeelsleden zullen uiteraard volkomen nuchter moeten blijven. De partycatering staat wat dit betreft trouwens erg goed bekend.

Gedistilleerd
Wees voorzichtig met het schenken van gedistilleerde dranken. Het aantal party’s waar deze dranken geschonken worden, is teruggelopen.

Reageer op dit artikel