artikel

Bediening van luchtreinigers

Horeca

Over de juiste bediening van luchtreinigers bestaan nogal wat misverstanden.

1. Bijna iedereen heeft de neiging de ventilator op de hoogste snelheid te zetten als er veel mensen in de zaak zijn. Maar het gewenste effect wordt op die manier juist niet behaald. Door de hoge snelheid krijgen de vuile deeltjes minder kans zich te hechten. Daardoor wordt de lucht minder goed gereinigd. Wel kan de hoge snelheid van de ventilator enige verkoeling opleveren, maar dat effect mag niet worden verward met een betere reiniging van de lucht.

2. Als het gaat om de bediening van luchtreinigers, dan kennen we verschillende types. De apparaten die zichzelf automatisch aan- en uitschakelen bijvoorbeeld zijn tegenwoordig erg gewild. In principe hoef je er nooit meer naar om te kijken. Het gevaar van deze apparaten is echter wel dat ook het onderhoud wordt vergeten.

3. Sommige luchtreinigers zijn voorzien van een schakelaar waar hi/lo of I/II op staat. Deze apparaten moeten normaliter ingesteld zijn op lo of op I.

4. Wanneer het apparaat met een afstandsbediening is uitgerust, dan kan het zijn dat die afstandsbediening ineens niet meer werkt. Vervelend, maar de oplossing is in die gevallen vaak erg eenvoudig. Het komt namelijk dikwijls voor dat men tijdens het schoonmaken de schakelaar op het apparaat heeft omgezet, waardoor het niet meer op de afstandsbediening reageert. Controleer dat eerst maar eens, en kijk vervolgens of de batterijen van de afstandsbediening wellicht leeg zijn, want dat is de tweede in de rij van meest voorkomende ‘problemen’.

5. Problemen met de afstandsbediening van de luchtreiniger? Controleer eerst of de schakelaar op de luchtreiniger goed staat en vervolgens de batterijen van de afstandsbediening.

Reageer op dit artikel