artikel

Nieuwe wijnlanden niet nieuw meer

Horeca

Hoe spannend is het in de wijnwereld? De nieuwe wijnlanden zoals Australië, Californië en Zuid-Afrika zijn inmiddels niet zo nieuw meer.

Intussen focussen de wijnavonturiers zich op Chili, Argentinië, Nieuw Zeeland en andere spannende gebieden van herkomst. Daarnaast is er een ontwikkeling gaande in de richting van Europese wijnen. Wat van dichtbij komt kan ook lekker zijn. Voor velen is het een voordeel dat de Europese wijnen wat minder uitgesproken van smaak zijn omdat ze zijn voortgekomen uit meerdere druivensoorten. Intussen heeft het bag-in-box systeem bij wijnen zijn waarde bewezen. Vooral grote horecaondernemingen die partijen en recepties verzorgen, vinden baat bij de plastic boxen waaruit de wijnen getapt kunnen worden. Kijken we naar de gedistilleerde dranken dan valt het op dat distillateurs nog steeds geloven in ons nationale product jenever. En waarom ook niet? Jonge jenever is in ons land nog steeds de meest verkochte gedistilleerde drank.

Reageer op dit artikel