artikel

Negen nominaties voor Innovation Award

Horeca

De uit twaalf leden bestaande jury voor de Horecava Innovation Award heeft negen producten genomineerd, verdeeld over drie categorieën: Food & Beverage, Interior & Design en Equipment. In totaal meldden fabrikanten en leveranciers bijna negentig producten aan voor de wedstrijd, die de RAI dit jaar voor de eerste keer organiseert.

In de categorie Food & Beverage nomineerde de jury koelverse kruiden, kant-en-klare garnaalgerechten en een hygiënescan.
De koelverse kruiden komen van BRESC en zijn door toevoeging van zout vijf maanden houdbaar zonder smaakverlies. Het Belgische Atca levert kant-en-klare garnaalgerechten in vier smaken. De garnalen zijn gepeld, diepgevroren en voorzien van een jasje van saus. Snel op te warmen in magnetron of pan. Met de hygiënescan van DiverseyLever kunnen ondernemers via een internetsite HACCP-regels naleven. Werkplannen en checklists zijn direct te downloaden.
De strijd bij Interior & Design gaat tussen design horecawagens, een stralende parasol en plasmatjes/-roosters.

Opvallend
Fetra Nederland levert Campus serveer-, bagage-, platform- en presenteerwagens. Een complete lijn met opvallende vormgeving; driekantige buizen, geperforeerde wandbeplating en zilvergrijze poedercoating. De terrasparasol met beweegbare verwarming van IGC-group heeft een direct stralende gastbrander met geïsoleerde bestralingskap en verwarmt zeker vijf terrastafels. Het plasmatje/-rooster van Barten & Koster combineert humor met nut. De warme urinestraal laat een inktlaag verdwijnen waaronder tekst of afbeeldingen staan. Matjes zijn voorzien van bacterieremmers en geurtjes.
Bij Equipment scoren een nieuwe oven een mobiel bestel- en afrekensysteem en een beveiligingssysteem hoog.
De oven is de Turbochef van Belluno, die de voordelen van een convectieoven combineert met die van een magnetron. Gerechten in enkele minuten klaar. Het mobiele bestelsysteem van Vectron Systems Benelux is aangevuld met een eveneens mobiel afrekensysteem. Afrekenen kan contant, met pinpas en met creditcard. Direct een bonnetje voor de gast. De Face Snap Recorder van MCA systems maakt het mogelijk snel bepaalde klanten in een drukke horecazaak op te sporen. Met behulp van het systeem kunnen problemen voorkomen worden of in de kiem gesmoord.

Categoriewinnaars
De jury besluit later deze maand welke producten per categorie in aanmerking komen voor een Horecava Innovation Award. Uit deze drie kiezen de juryleden vervolgens de algemene winnaar, die ook de wisseltrofee ontvangt.
Voor de eerste editie van de wedstrijd konden alle fabrikanten en leveranciers producten aanmelden die na 1 maart 2000 op de Nederlandse horecamarkt zijn verschenen.De bekendmaking van de winnaars is tijdens het openingsevenement van de Horecava 2001, op maandagmiddag 8 januari. Voorzitter Jan Geenemans van Koninklijk Horeca Nederland reikt de hoofdprijs uit. Tv-presentator Jack van Gelder praat de prijsuitreiking aan elkaar.

Reageer op dit artikel