artikel

Vistournedos

Horeca

Het tournedosprogramma, bij veel visgroothandels verkrijgbaar, is met name voor cateringbedrijven en à la carte restaurants een geschikt productconcept.

Vroeger werden enkele soorten tournedos op industriële manier van visresten vervaardigd en geperst. Echter, om een kwalitatief hoogwaardiger product te vervaardigen, worden er tegenwoordig ook op ambachtelijke wijze tournedos gemaakt van hele en verse visfilets. Om het product nog beter tot zijn recht te laten komen, worden vaak enkele natuurlijke specerijen toegevoegd. Er wordt uitsluitend gewerkt met graatloze visfilets.
Dergelijke tournedos hebben een egale en ambachtelijke uitstraling en zijn geportioneerd op 90 gram, met een hoogte van ongeveer 2 cm.Varianten die veelal verkrijgbaar zijn: kabeljauwtournedos (lichtgekruid), roodbaarstournedos (lichtgekruid), zalm/kabeljauwtournedos en tournedos van zalmtartaar.

Reageer op dit artikel