artikel

Nieuwe combisteamer?

Horeca

In de praktijk blijkt dat alle merken combi-steamers op de Nederlandse markt aan de professionele gebruikseisen voldoen. ‘Slechte apparaten zijn er niet’, zeggen gerenommeerde leveranciers. Nieuwe ontwikkelingen geven apparaten meerwaarde, die bij uw aankoopbeslissing mee kunnen tellen. Omdat ze een beter eindresultaat garanderen of uit oogpunt van arbeidsbesparing. Een aantal punten waar op te letten bij aanschaf van een nieuwe combisteamer zijn op een rijtje gezet.

  • Belangrijk zijn de instelbaarheid van de vochtigheidsgraad in de bereidingskamer en geheel geïntegreerde reinigingsystemen.
  • Andere aspecten om op te letten zijn bedieningsgemak en de service-ondersteuning van de leverancier. Wat service betreft gaat het vooral om de snelheid waarmee storingen worden verholpen en de prijs van vervangende onderdelen.
  • Regelmatig onderhoud vermindert de kans op storingen. In onderhoudscontracten moeten storingen duidelijk geregeld zijn. Maak daar ondubbelzinnige afspraken over.
  • Prijsvergelijkingen zijn bij combi-steamers moeilijk te maken, omdat de prijsstelling niet altijd doorzichtig is. Sommige apparaten zijn standaard completer dan anderen. Wat de uitvoering betreft verschillen apparaten vaak alleen op details. Deze kunnen desondanks belangrijk zijn, omdat u er dagelijks mee moet werken. Vergelijk minstens drie apparaten van drie verschillende merken. Het is de moeite waard.
  •