artikel

Gemeente vraagt horeca Volendam te sluiten met oud en nieuw

Horeca

VOLENDAM – De gemeente Edam-Volendam vraagt de horeca tijdens de jaarwisseling de deuren gesloten te houden uit respect voor de slachtoffers van de brand tijdens de afgelopen jaarwisseling. De horeca lijkt welwillend tegenover het plan te staan.

De Volendamse samenleving heeft volgens burgemeester Bulte weinig behoefte om oud en nieuw te vieren. Hij concludeerde dit na gesprekken met slachtoffers, horeca-eigenaren en andere betrokkenen bij de cafébrand. Daarop vroeg hij de horeca de deuren gesloten te houden.

N. Alders, voorzitter van de afdeling Edam-Volendan van Horeca Nederland heeft nog geen negatieve reacties van de café-eigenaren gehoord. ‘De burgemeester vroeg ons om solidair te zijn. Wie ben jij dan als ondernemer om daaraan geen gevolg te geven?’ Alders gelooft niet dat cafés het verzoek tot sluiting zullen negeren. ‘Mocht een café toch opengaan, dan krijgt hij in het dorp geheid problemen.’

Onder de bevolking van Volendam bestaat volgens de burgemeester wel een groot draagvlak om in de oudjaarsnacht tijdens een bijeenkomst in de Mariakerk stil te staan bij de slachtoffers van de brand in café De Hemel, waardoor veertien jongeren om het leven zijn gekomen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente krijgt elke ondernemer binnenkort een brief waarin die wordt verzocht het bedrijf oudejaarsavond gesloten te houden.

Reageer op dit artikel