artikel

Genomineerden Café van het Jaar

Horeca

Voor de achtste keer vindt de wedstrijd Café van het Jaar plaats, een initiatief van het vakblad Misset Horeca. We stellen de tien finalisten voor. Op 19 november heeft de feestelijke bekendmaking plaats in Down Mexico Way in Rotterdam.

Café The Beefeater (Assen)
Bedrijfstype: Feestpub
Uitbaters: Ronald Obbes en Paul van der Linden
Ondernemers sinds: 1985
Personeel: 4 fulltimers, 15 parttimers
Adres: Brinkstraat 83, 9401 HZ Assen

Café The Beefeater is onderdeel van het bekende Hotel De Jonge in Assen. De Engelse pub is naast het hotel gelegen in het centrum van de Drentse hoofdstad. De pub trekt in het weekeinde veel jongeren die van stevig uitgaan houden. Ronald Obbes is met de bekende Assense horecaondernemer Paul van der Linden eigenaar van The Beefeater. [meer]
Café Bolle (Tilburg)
Bedrijfstype: Drink-, dans- en eetcafé
Uitbaters: Rob Reijnen, Antoine Holtmaat
Ondernemers sinds: 1996
Personeel: 10 fulltime, 62 parttime
Adres:
Piusplein 8, 5038 WL Tilburg
Groot en toch sfeervol. Warm en vriendelijk. Café Bolle, aan het Piusplein in het centrum van Tilburg, wordt door de eigenaren wel het bruin café van de 21e eeuw genoemd. Studenten kunnen de atmosfeer wel waarderen. Bolle is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in Tilburg, dat steeds meer op een universiteitsstad begint te lijken. [meer]
Café Het Chaamse wapen (Chaam)
Bedrijfstype: Dorpscafé-zalencentrum
Uitbaters: Ad de Beer, Christianne de Beer-Teuns
Ondernemers sinds: 1981
Personeel: 3 fulltime, 3 parttime
Adres:
Dorpsstraat 44, 4861 AC  Chaam
De finish van het beroemde criterium is voor de deur. En al wordt de Acht van Chaam wat minder bezocht dan vroeger, het is nog steeds een belangrijk evenement voor het 110 jaar oude café in het Brabantse dorp. Christianne en Ad de Beer exploiteren het bedrijf. [meer]
Café De Ark (Wervershoof)
Bedrijfstype: Dorpscafé
Uitbaters: André Sjerps en Mathieu Frings
Ondernemers sinds:
1996
Personeel: 2 parttime
Adres: Nieuwedijk 37/39, 1693 NX Wervershoof

Vriendelijk en zachtaardig. Dat zijn André Sjerps en Mathieu Frings die vijf jaar geleden begonnen met de exploitatie van het pittoreske café De Ark in Wervershoof. Die sfeer vindt je terug in het dorpscafé waar twee biljarts staan en waar je voor een spotprijsje heerlijke saté kunt eten. [meer]
Café De Guyter (Pijnacker)
Bedrijfstype: Eet-feest-biljartcafé
Uitbaters: Pieter van Ruitenburg en Ina Schilperoort
Ondernemers sinds: 1987
Personeel: 3 fulltimers (inclusief beide ondernemers), 11 parttimers, 4 oproepkrachten
Adres: Stationsstraat 53, 2641  GJ Pijnacker

Onder de rook van Rotterdam ligt Pijnacker. In het centrum van de groeigemeente met 20.000 inwoners staat De Guyter. In het gezellige café kun je eten, biljarten, gewoon wat drinken en feesten. Pieter van Ruitenburg en Ina Schilperoort exploiteren De Guyter sinds 1987. [meer]
Café De Kwip (Zevenbergen)
Bedrijfstype: Bruin dorpscafé
Uitbaters: Cees Quispel, Anita Quispel
Ondernemers sinds: 1993

Personeel: 2 fulltime, 6 parttime
Adres: Kerkstraat 28, 4761 CB Zevenbergen

Het vak van kastelein leer je niet op school maar in de praktijk, vindt Cees Quispel. Sinds 1993 speelt Cees junior die rol in Zevenbergen met schwung. Hij schept er plezier in om met opvallende acties en evenementen de pers te halen. [meer]
Café Heezen (Steenderen)
Bedrijfstype: Bruin nostalgisch café, annex hotel
Uitbater: Gerrit Heezen
Ondernemers sinds: 1983
Personeel: 2 fulltime, 3 parttime
Adres: JF Oltmanstraat 5, 7221 NA Steenderen

Nostalgisch, dat is het eerste waar de bezoeker aan denkt als hij café-hotel Heezen in Steenderen bezoekt. Niet zo gek, want het bedrijf dat Gerrit Heezen leidt, is sinds 1836 in familiehanden. Zijn betovergrootvader kocht het pand naast de kerk destijds voor 1475 gulden. [meer]
Café Kandinsky (Tilburg)
Bedrijfstype: Lichtbruin biercafé
Uitbaters: Louis van Bergen en Fred Boers
Personeel: 1 fulltime, 10 parttime
Adres:
Telegraafstraat 58 BM Tilburg

Een bierkaart waarop 200 verschillende bieren staan. Acht bieren van de tap: vier vaste, drie wisselvaten en een bier van de maand. Het is duidelijk. Kandinsky, gelegen aan de rand van het uitgaanscentrum in Tilburg, is een echt biercafé. [meer]
Ons Caffeej (Uden)
Bedrijfstype: Bruin (muziek)café
Uitbater: Jan Caspers
Ondernemers sinds: 1992
Personeel: 3 fulltime, 42 parttime
Adres:
Markt 9, 5401 GN Uden

Tijdens de kermis in Uden lopen er 54 man in de bediening en zijn het café, de serre, het terras en de straat gevuld met mensen. Ons Caffeej van Jan Caspers, sinds 1992 gevestigd aan de markt in het centrum, is een begrip in stad. [meer]
Café Rotown (Rotterdam)
Bedrijfstype: Muziekcafé
Uitbaters: Dick Pakkert, Mirjam Koudijzer
Ondernemers sinds: 1993
Personeel: 9 fulltime, 20 parttime
Adres:
Nieuwe Binnenweg 19, 3014 GB Rotterdam

Groot, dat is het eerste wat je opvalt als je Rotown binnenstapt. En de relaxte artistieke atmosfeer. Rotown aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is een concept voor de grote stad. Gemeenschappelijke interesse van alle bezoekers: de liefde voor de betere muziek. [meer]
De vorige winnaars

Reageer op dit artikel