artikel

Horeca Vakbeurs Brabant verhuist naar Den Bosch

Horeca

ROSMALEN – De 38e Horeca Vakbeurs Brabant startte maandag hoopvol. Ondanks de absentie van de populaire bierbrouwers, bezochten ruim 11.000 bezoekers maandag het vierdaagse evenement. Tot en met donderdag presenteren ruim tweehonderd standhouders producten en diensten waar horecaondernemers hun voordeel mee kunnen doen.

Volgend jaar vindt de beurs plaats in Den Bosch. Van 28 tot en met 31 oktober 2002 zijn de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch het verzamelpunt van horecaleveranciers en –ondernemers. ‘We worden te groot voor Rosmalen’, meldt beursorganisator Cees Mutsears. ‘We groeien elk jaar weer en daarom gaan we van 14.000 m2 naar 18.000 m2 vloeroppervlakte. Maar we willen de beurs regionaal houden. Bezoekers moeten in vier à vijf uur de hele beurs hebben gezien.’

De Horeca Vakbeurs Brabant kent weinig noviteiten. ‘Veel noviteiten worden via vertegenwoordigers door het jaar heen bij de horecaondernemer gebracht. We hebben weliswaar weinig noviteiten, maar we bieden de bezoekers een leuk dagje uit met Brabantse gezelligheid. Uniek is dat we van 14.00 uur tot 22.00 uur open zijn en dat alle leveranciers door elkaar zijn gezet. Een caféhouder wordt vaker met stand geconfronteerd die hij normaal niet snel zou bezoeken.’

Enkele opvallende producten en diensten

Smullbox van Resto Frit
Leverancier: ‘We leveren voor cafetariahouders een totaal concept rondom de kinderhelden Samson & Gert bestaande uit drie snacks (mini-hamburger, mini-frikandel en mini-boulet), een snackbakje, fritessaus en ketchup, een Samsoncola en een exclusief hebbedingetje. De cafetariahouder hoeft alleen de snack te bakken en gefrituurde frites te serveren. De Smullbox kost fl. 3,80 en de adviesprijs is fl. 8,25. De Smullbox is verkrijgbaar in de groothandel.’ [foto]

Speelautomaten van Lanaut automaten b.v.
Jan Stoof: ‘Op 1 januari wordt wet op kansspelen vernieuwd. De zogehete ‘Wet van Nijpels’ houdt in dat gokkastspelers voortdurend moet kunnen zien of hij verloren of gewonnen heeft. We hebben op onze kasten een knop bevestigd waarmee je een limiet moet instellen hoeveel je maximaal wilt verliezen. Verder betaalt de kast automatisch uit bij iedere tweehonderd punten. Daarna gaat de machine vijftien seconden uit, de zogehete bezinningstijd. Voor 28 januari 2002 moeten tevens alle kasten ingesteld zijn op de euro. Het ombouwen van de kasten kost de horecaondernemer niets. De exploitant betaalt.’ [foto]

Crockey Burger van De Vries Snacks b.v.
Piet Staat: ‘De vraag naar kipproducten neemt toe en daarom hebben wij een snack samengesteld bestaande uit 2/3 kip en 1/3 kalkoen in een krokant jasje. We leveren deze snack met papierenzakje tegen het knoeien. De Crockey Burger kost fl. 0,90 per stuks en onze adviesprijs luidt fl. 2,75. De snack is neutraal gekruid en daardoor geschikt voor een brede doelpunt en diverse sauzen.’ [foto]

De Appelaere van Henk Tazelaar
Henk Tazelaar: ‘De Appelaere is een natuurzuivere drank zonder toevoegingen, geperst uit Zeeuwse appels. Het is gezond, heeft een traditionele smaak en is twee jaar houdbaar. Horecaondernemers schenken 0,2 liter flessen en die kosten fl. 1,12 per stuk. Ze zijn te verkrijgen via de brouwerij en horecagroothandel.’ [foto]

’Snack ‘ns met groente’ van Beckers
Annemiek Haas: ‘Vijftien procent van de Nederlanders eet bewust een maal per week geen vlees. En daarom bieden wij groentesnacks aan in een totaal concept. Het concept bestaat uit kaasgroenteschijven, broccolinuggets, mini-groente loempia’s en nasi-groente rollen. De nasi-groente rol bijvoorbeeld heeft een brutomarge van zeventig procent. De inkoopprijs ligt op circa fl. 1,-, de verkoopadviesprijs op fl. 3,50. Het concept wordt geleverd met bakjes en vitrinemateriaal.’ [foto]

Bottlenecker van Ocean Intermediair
Cees van Oosten: ‘Tijdens de beurs in Goes in maart is de bottlenecker geïntroduceerd. De machine vermorzelt flesjes tot gruis en levert de horecaondernemer tijd- en ruimtewinst op. Tachtig flesjes kan de bottlenecker per minuut verwerken. Na tweehonderd wijnflessen of 350 kleine flesjes moet de afvalton van zestig kilo worden verwisseld. De machine kost fl. 3.965,- en wordt veel toegepast in discotheken. Half leeg gedronken flessen, flessendoppen en rietjes worden probleemloos door de machine verwerkt.’ [foto]

Maximasnack van Ad van Geloven
Mark de Visser: ‘Deze pikante kipsnack met Argentijnse kruiden is op prinsjesdag geïntroduceerd. De snack is in de oven en frituur te bereiden. De grote trekker is natuurlijk het ludieke verhaal van 2 februari. De Maxima is een dubbeltje duurder dan de kipcorn, maar ook tien gram zwaarder. De snack kost circa fl. 1,25 per stuk.’ [foto]

Potizers van Aviko bv
Johan de Snoo: ‘Dit product bevindt zich nog in de testfase en is nog niet verkrijgbaar voor de horecaondernemer. Maar gezien het succes op de beurs zal het waarschijnlijk binnenkort verkrijgbaar zijn. Het heeft een krokant jasje en is gevuld met rösti en Zwitserse kaas.’ [foto]

Reageer op dit artikel