artikel

KLM mag contract met Antilliaans cateringbedrijf opzeggen

Horeca

WILLEMSTAD (ANP) – De KLM mag de overeenkomst met cateringbedrijf Star Caterers van de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Air ALM eenzijdig en per direct opzeggen. Ook hoeft de KLM geen voorschot te betalen over haar openstaande rekeningen bij Star Caterers. Dat heeft de rechter in Willemstad in kort geding bepaald.

Star Caterers had het kort geding aangespannen omdat de KLM begin september besloot geen gebruik meer te maken van de cateringservice. Aanleiding hiervoor was de dreiging van Air ALM om de catering stop te zetten vanwege een betalingsachterstand van de KLM van ongeveer een miljoen Antilliaanse gulden.

De rechtbank bepaalde dat geen voorschot hoeft te worden voldaan door KLM, vanwege het risico dat in een bodemprocedure de vordering alsnog zal worden afgewezen en Star Caterers het voorschot niet kan terugbetalen. Het bedrijf is voor haar inkomsten overwegend van de KLM afhankelijk. De KLM vindt dat de vordering die zij op Air ALM heeft wat betreft de aflossing van de hypotheek voor het cateringgebouw op vliegveld Hato, vele malen groter is dan haar achterstallige betalingen.

Reageer op dit artikel