artikel

Nog twee mensen in levensgevaar na salmonella

Horeca

In het verpleegcentrum van de Isala Klinieken in Zwolle zijn nog twee hoogbejaarde bewoners in levensgevaar na een salmonellabesmetting. In totaal zijn meer dan honderd patiënten en medewerkers van het verpleegcentrum en de naastgelegen ziekenhuislokatie De Weezenlanden besmet geraakt. Een deel van hen is inmiddels hersteld.

Dat hebben de Isala Klinieken zaterdagmiddag bekendgemaakt. Volgens de directie is de salmonellabesmetting onder controle. Donderdag overleden twee bewoners, vrijdag een derde. De slachtoffers waren 82, 84 en 90 jaar oud.

Van de 46 ziek geworden bewoners van het verpleeg- en reactiveringscentrum zijn inmiddels 18 hersteld. De 32 patiënten in het ziekenhuis met diarree en koorts zijn herstellende. Van de negentig medewerkers van de instelling die zich meldden met klachten, is bij een veertigtal een verdenking van salmonellabesmetting. Zij zijn behandeld met antibiotica.

Vrijdag maakte het ziekenhuis bekend dat de oorzaak van de salmonellabesmetting wordt gezocht in de centrale keuken van de twee instellingen van de Isala Klinieken. Het onderzoek van de Keuringsdienst van Waren is nog niet afgerond. Er worden daarom geen uitspraken gedaan over de exacte oorzaak van de besmetting.

Zo voorkomt u salmonellabesmetting

Reageer op dit artikel