artikel

Opnieuw aanhouding in onderzoek naar XTC-dode

Horeca

KERKRADE – De politie heeft afgelopen weekend een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van een 23-jarige Kerkradenaar. Deze stierf een week geleden na het gebruik van XTC-pillen waarin de levensgevaarlijke stof PMA zat.

De nu aangehouden man is een 20-jarige inwoner van Heerlen die betrokken zou zijn geweest bij de levering van de pillen. De politie heeft ook een 18-jarige man uit Kerkrade opnieuw opgepakt. Die was donderdag al gearresteerd maar vrijdag op vrije voeten gesteld. In diens woning overleed de 23-jarige Kerkradenaar na het gebruik van de XTC-pillen. De 18-jarige verdachte werd opnieuw opgepakt nadat de politie bij zijn woning zeventig pillen vond, die mogelijk PMA bevatten. Dat wordt nu onderzocht.

Van de vorige week in Heerlen in beslag genomen vierhonderd XTC-tabletten blijken er 126 PMA te bevatten. Het Forensisch Instituut in Rijswijk heeft dat de politie maandag laten weten.

De pillen werden gevonden bij een 22-jarige Heerlenaar, die meteen in zijn kraag werd gevat. Het resultaat van het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak van de overleden Kerkradenaar is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel