artikel

Twee generaties voorgebakken frites in snack/eethuis Hugo

Horeca

Jan Feller en partner Mirjam Stam houden het net als de meeste cafetariahouders in Nederland bij vers voorgebakken frites. ‘Het bevalt ons al jaren het best’, vertelt Feller van snack/eethuis ‘Hugo’ in Heerhugowaard

De vader van zijn partner Mirjam Stam bakte ook altijd al voorgebakken frites. ‘Met deze frites heb je minder inbakverlies en minder last van temperatuurzwenkingen’, vertelt Feller. ‘Het levert gewoon het meeste rendement op. Ook de meeste collega’s die we gesproken hebben op vakbijeenkomsten werken het liefst met voorgebakken frites. De klanten zijn ook tevreden over deze frites, dat is heel belangrijk.’

Feller zit zelf ook al 14 jaar in de horeca. Hij werkte onder meer in een Dorpshuis. ‘Daar gebruikten we bij minder drukke perioden diepvriesfrites’, vertelt hij. ‘Daar merkte ik echt hoe zeer je temperatuur van het vet naar onderen zakte als de diepvriesfrites in de frituur gingen. Bovendien als je diepvriesfrites even laat liggen en begint te ontdooien, krijg je slappe frites.’ Hij erkent wel dat voorgebakken frites gevoeliger zijn voor kwaliteitswisselingen dan diepvriesfrites. ‘Het blijft een natuurlijk product, maar er ligt er veel aan hoe je zelf inkoopt.’Sinds een kleine twee jaar heeft het paar er een tweede cafetaria bij. Snackbar Prins Heerlijk in Nieuwe-Niedorp. Ook daar wordt natuurlijk vers voorgebakken frites verkocht.

Reageer op dit artikel