artikel

Veertig procent snackbars houdt zich niet aan Warenwet

Horeca

Vier op de tien snackbars en cafetaria’s houden zich niet aan de Warenwet. Vooral het bewaren van slaatjes en gekoelde snacks en de behandeling van frituurvet gaat nogal eens niet volgens de regels. Dat blijkt uit onderzoek van de Keuringsdienst van Waren. De dienst onderzocht zo’n driehonderd cafetaria’s en snackbars, zo meldt het vakblad Snackkoerier zaterdag. Het is voor het eerst dat een specifieke sector onder de loep wordt genomen.

De keuringsdienst probeerde ook te achterhalen waarom de regels niet worden nageleefd. Behalve dat de regels bij veel ondernemers simpelweg niet bekend zijn, acht men de pakkans laag. ‘We doen het al jaren zo’, was een veelgebruikt argument voor de gang van zaken bij veel uitbaters.

’Het opleidingsniveau schiet bij veel ondernemers tekort’, verklaart sectorvoorman J. van der Weerd in de Snackkoerier. Hij vindt daarom dat elke snackbar- of cafetariahouder aan een aantal door de overheid opgelegde eisen zou moeten voldoen voordat die een zaak mag openen. Nu kan iedereen dat zonder enige opleiding doen. ‘Daar zou een eind aan moeten komen’, aldus Van der Weerd.

Reageer op dit artikel