artikel

Man licht 21 hotels en pensions in Drenthe op

Horeca

ASSEN – De politie in Drenthe heeft een man aangehouden die sinds augustus horecagelegenheden in Drenthe voor vele duizenden guldens heeft opgelicht. Het gaat om een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Hij werd op 10 oktober aangehouden bij het station in Apeldoorn. In mei dit jaar was de man ook al in Coevorden aangehouden voor dit soort zaken. Hij bekende toen vijftien gevallen van oplichting en flessentrekkerij.

Begin augustus kreeg de politie weer een aangifte van oplichting die deze man gepleegd bleek te hebben. De vertdachte bekende dat hij na augustus nog 21 horecagelegenheden op heeft gelicht.

De meeste slachtoffers van de man zijn eigenaren van hotels en pensions. Hij kwam meestal op de fiets en boekte dan voor een paar nachten een kamer met vol pension. Meestal gebruikte hij daarbij een valse naam. Bij de meeste zaken vertrok hij een dag eerder dan hij had opgegeven en zonder de rekening te betalen. Ook kocht hij goederen op rekening bij een winkel in verfartikelen, twee bloemenzaken en een rijwielhandel. Ook hier betaalde hij de rekening nooit. In totaal bedragen de niet betaalde rekeningen bijna 12.000 gulden.

Reageer op dit artikel