artikel

Ons Caffeej

Horeca

Tijdens de kermis in Uden lopen er 54 man in de bediening en zijn het café, de serre, het terras en de straat gevuld met mensen. Ons Caffeej van Jan Caspers, sinds 1992 gevestigd aan de markt in het centrum, is een begrip in stad.

Jan Caspers heeft het café recentelijk stevig verbouwd. In 1998 kocht hij het zieltogende belendende horecabedrijf. Een deel van de extra ruimte is gebruikt voor uitbreiding van het café zelf. Een tweede toiletgroep, een tweede bar, een plek voor de deejay en een garderobe zorgden voor een betere dienstverlening. De oppervlakte groeide van 90 naar 180 vierkante meter. De overgebleven ruimte aan de marktzijde gebruikte Caspers voor een Italiaans koffieconcept: Caffé Roma. Diverse espresso’s en vers afgebakken broodjes in een dagformule. Nog een vondst. Zowel Roma als Ons Caffeej kregen een nieuwe houten serre. Overdag scheidt een doorzichtige wand het overdekte terras van Roma van Ons Caffeej. ’s Avonds, als het café veel bezoekers trekt, verdwijnt de tussenwand en beschikt het Udense bedrijf over een extra groot beschut terras.

De praktische oplossing typeert Caspers. Hij is geen man van grote woorden, maar van slimme daden. Al jaren onderneemt hij van alles in het café dat met 3 fulltimers en 42 parttimers tot de grotere moet worden gerekend. Muziek, of het nu gaat om livebands of deejays, speelt een belangrijke rol in het bedrijf. Tijdens carnaval wordt ook fors uitgepakt. Verder houdt Caspers regelmatig talentenjachten. Zelf draait hij trouwens nog graag een plaatje in het café, dat op vrijdagavond een jonger publiek trekt dan op zaterdagavond. Entertainment mag dan een belangrijke toegevoegde waarde zijn, de zorg voor het assortiment moet er ook zijn. Ons Caffeej verkoopt een behoorlijk aantal bieren. Om het publiek warm te maken voor andere bieren heeft Caspers de strippenkaart in het leven geroepen met twaalf bieren, waaronder klassiekers als Westmalle dubbel en La Chouffe. De gast kan al stempelend in etappes zijn bierkennis opvijzelen.

Verder voert het café een beperkte kaart. Het aardige is dat de beperking van de kaart is uitgewerkt tot sterk punt. In plaats van een tosti is er een tostikaart met acht variaties. Behalve de oerdegelijke tosti ham-kaas worden ook de tosti Italiano, Espagnol, Zalm, Kipsaté en Honing-Noten-Brie in de kleine keuken klaargemaakt. Gemotiveerd personeel is voor Ons Caffeej van levensbelang. Iedere medewerker krijgt een uitgebreid handboek met daarin alle ins en outs van het café. Caspers stuurt het aan. Zijn belangrijkste opdracht aan het personeel luidt: behandel de klant zoals je zelf wilt worden behandeld. En als je je ogen open doet, zie je alles.

Reageer op dit artikel