artikel

Peter Lucas

Horeca

Peter Lucas is al jarenlang actief in de kunststofindustrie. Hij ontwikkelde materialen en ontwerpen voor diverse toepassingen en was nog niet zo lang geleden betrokken als leverancier van diverse materialen bij het Lunch Together-concept van Albron. De almaar voortslepende discussies in horeca en catering over HACCP, logistieke problemen en presentatie van voedingswaren brachten hem tot […]

Peter Lucas

Peter Lucas is al jarenlang actief in de kunststofindustrie. Hij ontwikkelde materialen en ontwerpen voor diverse toepassingen en was nog niet zo lang geleden betrokken als leverancier van diverse materialen bij het Lunch Together-concept van Albron. De almaar voortslepende discussies in horeca en catering over HACCP, logistieke problemen en presentatie van voedingswaren brachten hem tot het ontwikkelen van zijn concept FoodCool. FoodCool bestaat, heel simpel gezegd, uit vier onderdelen: een onderbak, een koelelement, een serveerschaal en een stolp met deksel. Het koelelement blijft, indien op de bedoelde wijze gebruikt, ruim vier uur koud en garandeert een temperatuur op en boven de serveerschaal van constant 7 graden Celsius.

De FoodCool is eenvoudig demonteerbaar en stapelbaar en hierdoor volgens Peter Lucas uitstekend geschikt zowel voor bedrijfs- als voor partycateraars.Het gebruik van 5 millimeter acryl kunststof moet een hygiënische manier van voedselpresentatie en een eenvoudige schoonmaak garanderen. Doordat de serveerschaal niet pal op het koelelement ligt maar er als het ware boven ‘zweeft’, wordt een constante en niet te lage temperatuur van de serveerschaal en de uit te stallen producten bereikt. Zonder koelelement is de FoodCool bovendien te gebruiken voor het vershouden van brood en daarvan afgeleide producten. Op de horecabeurs van Rosmalen heeft Peter Lucas zijn innovatie voor het eerst officieel aan het publiek getoond.

Reageer op dit artikel