artikel

Starwood stunt met Europese hotels

Horeca

De internationale hotelketen Starwood Hotels & Resorts gaat de malaise in de reiswereld te lijf met spectaculaire kortingsacties om de Europese hotels vol te krijgen. Met kortingen tot 50 procent van de rackrate probeert Starwood reizigers over de streep te trekken. Zo kunnen gasten van het Sheraton Amsterdam Airport in het weekend voor 145 euro slapen en veertien dagen gratis parkeren op de luchthaven.

Starwood stunt met Europese hotels

De Europese divisie van het Amerikaanse Starwood Hotels & Resorts Worldwide reageert op de malaise in het intercontinentaal vliegverkeer met een herintroductie van haar ‘Endless Weekendprogramma’. De organisatie telt 85 luxe tot zeer luxe hotels in Europa. De meeste daarvan zijn recentelijk voor miljoenen guldens gerenoveerd. Het publiek kan er nu voor gereduceerd tarief terecht. Met Endless Weekends is het mogelijk om een ‘topweekend’ te boeken in hotel Cervo in Costa Smeralda op Sardinië vanaf 77 euro, of in het Park Lane hotel in Londen vanaf 124 pond.

Het gaat om kortingen tot 50 procent van de rackrate, zo meldt de keten.Het Endless Weekend-concept is gebaseerd op een verblijf van donderdag- tot zondagavond, inclusief ontbijtbuffet en 25 euro korting op bestedingen in de restaurants en bars van het hotel. Een aantal hotels biedt gratis gebruik van health club en andere sportieve faciliteiten aan, of gratis toegang tot lokale musea of casino’s. Aan het Endless Weekend-programma is een kortingsactie gekoppeld van Six Rent a Car. Wie een weekend bij Starwood boekt, krijgt een huurauto voor half geld.

Een aantal hotels hanteert de Endless Weekend-prijzen ook door de week van zondag tot en met donderdag. Starwood hoopt met het actieprogramma de consument te stimuleren binnen Europa een ‘break’ te nemen. De ‘vrijetijdsreizigers’ bevinden zich immers vaak binnen een afstand van 150 kilometer van een interessante weekendbestemming. Ze kunnen shoppen in Milaan, Parijs of Londen, of golfen in Tunberry of de Algarve.

De betrokken hotels (van de merken Westin, Sheraton, Four Points, St. Régis en the Luxury Collection) zitten doorgaans vol, maar gezien de economische omstandigheden van het moment kunnen ze wel wat extra bezetting gebruiken. In Nederland bieden het Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center, het hotel Pulitzer in Amsterdam en Westin in Rotterdam het Endless Weekendprogramma aan.

Night before
In het Sheraton Amsterdam Airport kunnen reizigers (in het weekend) de nacht voor hun vlucht in het Sheraton verblijven voor de kamerprijs van 145 euro, en bovendien gratis gebruik maken van zwembad en fitnessruimte. Het ontbijt is ook bij de prijs inbegrepen. Bovendien kunnen gasten hun auto maximaal veertien dagen gratis in de parkeergarage van het Sheraton laten staan en daarmee de parkeerkosten, die over zo’n periode hoger zijn dan de prijs van een overnachting, besparen. Door de week is de kamerprijs 281 euro.

Deze actie, die de naam ‘The night before you fly’ meekreeg, geldt voor de maanden november, december en januari. Volgens pr-manager Marieke van der Linden van Sheraton Amsterdam Hotels moet de actie extra klanten trekken. Een overnachting in het vijfsterrenhotel (rechtstreeks verbonden met de vertrekhal) en daarna uitgerust op reis, is aantrekkelijker dan betaald parkeren bij Schiphol om vervolgens bepakt en bezakt met een pendelbus naar de luchthaven te rijden. Sheraton kreeg in oktober te maken met een terugval in de reserveringen van 20 procent.

Reageer op dit artikel